FOTO: / Prijatelji, poznanici i prijevozna sredstva

U prvi mah, portreti prijatelja, poznanika i prijevoznih sredstava mogli bi eventualno upućivati na neke bliske i neraskidive veze među nabrojanim fotografskim predlošcima.

14.1.2013.
14:15
VOYO logo

Doslovni pristup i tumačenje mogli bi samo zbuniti nenamjernog gledatelja pred serijom fotografija.

Izložba Mare Bratoš Prijatelji, poznanici i prijevozna sredstva bit će otvorena u ponedjeljak, 14. siječnja u Galeriji Greta, Ilica 92, Zagreb. Možete je pogledati do 19. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslov izložbenog projekta nadahnut je naslovom romana Zen i umjetnost održavanja motocikla Roberta M. Pirsiga.

U oba slučaja, naslovi su tek obrubi kojima se prebrojavaju motivi i poigrava s očekivanjima, a de facto izigravaju sve direktne analogije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografije su to koje puno toga otkrivaju o autoričinom fotografskom senzibilitetu, ponešto o portretiranim akterima, znancima i prijateljima, a sasvim usputno i neminovno i o samim prijevoznim sredstvima.

Mara Bratoš rođena je u Dubrovniku. Godine 1998. diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku filmskog i TV-snimanja. Izlaže od 1995. godine na nizu samostalnih i skupnih izložbi, među ostalim, u galeriji Račić, Karas, u zagrebačkom MSU-u, u galeriji PM HDLU-a, u Umjetničkoj galeriji i u galeriji Otok u Dubrovniku. Radi kao profesionalna fotografkinja, suradnica je magazina Banka i Elle, te kazališta ZKM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo