Aktualno

Preporuka izleta za djecu – dođite na Bučograd ove subote

Roditelji povedite najmlađe na kreativno ljetno događanje – Bučograd

Bučne i šarene ulice Špancirfesta vode ove godine u Bučograd, mjesto za uživanje svim osjetilima! Do 25. kolovoza programi „Bučograda“ i „Županije u malom“ odvijati će se u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

U subotu 25. kolovoza od 09.00 do 13.00 sati u sklopu održavanja Bučograda, za vrijeme trajanja Špancirfesta, u atriju palače Varaždinske županije će se održati i prigodne radionice za djecu. Radionice su namijenjene djeci predškolske i školske dobi a tema su likovne aktivnosti vezane uz izradu buča.

Djeca će uz vodstvo i pomoć animatora moći izrađivati buče na puno kreativnih i zanimljivih načina sa različitim likovnim tehnikama i ponuđenim likovnim materijalima (kolaž papir, hamer papiri, škare, ljepilo, flomasteri, drvene bojice…). Također će im biti ponuđene i bojanke vezane uz spomenutu temu.

Tradicijska gastronomija

Voditeljica dječjih radionica je Ivana Mikulec, a Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave “Hajdina”, te Udruga kuhara Varaždinske županije na “Špancirfestu”  nastupaju prezentiranjem kučanskoga koščičjaka – jela od bučinih koštica, heljde i varaždinskog bučinoga ulja.
Uz koščičjak odrasli će moći degustirati i druga domaća jela od buče poput tikvača, heljdinog kruha u varaždinskom bučinom ulju, heljdinih palačininki s bučom i druga. Za predškolce i mlađi uzrast osnovnoškolaca pripremaju se radionice izrade jela od buče, izrada tradicijskih igračaka od tikve, rad na starinskoj stopi za ljuštenje heljde i drugo.

Cijeli program možete preuzeti na ovom linku.

Dođite i upoznajte raskošnu tradicijsku gastronomiju ovog kraja, dobro došli!

fotografije: Vedran Šestak

Dobro došli!

TZ Varaždinske županije