PREMINUO VLATKO DULIĆ: / Velikan kazališta koji je nizao uloge u najpoznatijim filmovima

Image
Foto: PIXSELL, Goran Ferbežar

Kazališni i filmski glumac Vlatko Dulić preminuo je u petak u 73. godini u Zagrebu.

20.11.2015.
18:24
PIXSELL, Goran Ferbežar
VOYO logo

Vlatko Dulić rodio se 20. travnja 1943. u Subotici, a diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1970. godine. Član ansambla kazališta "Gavella" bio je od 1973. do 1981. godine. Kao slobodni umjetnik nastupao je u "Teatru u gostima", "Teatru &TD", Satiričkom kazalištu "Kerempuh", kazalištu "'Komedija", glumačkoj družini "Histrion" i varaždinskome HNK-u.

NAKON DUGE BOLESTI: Preminuo novinar i kolumnist Srećko Jurdana Zapažen je bio u ulogama kako klasičnog, tako i suvremenog repertoara. Igrao je Pjevača u "Hoelderlinu" Petera Weissa, Lenbacha u "U agoniji" Miroslava Krleže, Malvolia u "Na Tri kralja" Williama Shakespearea, Franza Moora u "Razbojnicima" Friedricha Schillera, Pukovnika u "Crnoj komediji" Petera Shaffera…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON DUGE BOLESTI: /

Preminuo novinar i kolumnist Srećko Jurdana

Image
NAKON DUGE BOLESTI: /

Preminuo novinar i kolumnist Srećko Jurdana

Nastupao je u televizijskim dramama i filmovima, među kojima se ističu uloge u filmovima Zorana Tadića "San o ruži" (1986), "Orao" (1990), "Treća žena" (1997), Živorada Tomića "Diploma za smrt" (1989), Vinka Brešana "Kako je počeo rat na mome otoku" (1996.) i "Maršal", (2000).…, kao i nastupi u "Dome slatki dome" (2010.), "Stipe u gostima" (2009.), "Put u Vučjak" (1986.), "Hajdučkom gaju" (1985.), "Nepokorenom gradu" (1981.), "Nikoli Tesli" (1977.) Ostali su zapaženi i njegovi nastupi u serijama "Stipe u gostima", "Putovanje u Vučjak", "Nepokoreni grad" i "Nikola Tesla".

Vlatko Dulić Lala osvojio je nagrade "Zlatni smijeh" za uloge u predstavama "Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 1507" i "Cabaret".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo