PREMINUO TALENTIRANI MLADI REDATELJ: / Igor Vuk Torbica imao je tek 33 godine

Image
Foto: Pixsell
17.6.2020.
23:12
Pixsell
VOYO logo

Redatelj Igor Vuk Torbica, čije su predstave su igrane u kazalištima diljem regije, preminuo je u srijedu u Rovinju u 33. godini, objavila je u srijedu navečer Radio-televizija Srbije (RTS), pozivajući se na priopćenje obitelji i prijatelja.

Pamtit će se po predstavama 'Hinkeman', 'Carstvo mraka', 'Mizantrop', 'Tartif', 'Tit Andronik', 'Bakhe', 'Krvave svadbe' i drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torbica je rođen u Drvaru 1987., diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 2013., a kao najbolji student kazališne režije u generaciji, dobitnik je nagrade "Hugo Klajn".

Nagrađivan za svoj rad

Na trećoj godini studija, njegova ispitna predstava "Pokojnik" dobila je glavnu nagradu festivala "Studio fest", nakon čega je postala dio redovitog repertoara Jugoslavenskog dramskog pozorišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Režirao je "Carstvo mraka" Lava Tolstoja (Narodno pozorište u Beogradu), "Razbijeni vrč" Heinricha fon Kleista (Jugoslavensko dramsko pozorište), Molijereovog "Don Huana" (Narodno pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina), "Hinkemana" Ernsta Tolera (Zagrebačko kazalište mladih), "Priče iz Bečke šume" Edena fon Horvata (Gradsko dramsko kazalište Gavela).

Vrijeme i mjesto pokopa Igora Vuka Torbice bit će naknadno objavljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo