Preminula poznata zagrebačka baletna umjetnica Silva Muradori

Image
Foto: HNK

U Zagrebu je u 74. godini preminula baletna umjetnica i pedagoginja te dugogodišnja članica Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, Silva Muradori, objavio je .

16.2.2016.
19:44
HNK
VOYO logo

Silva Muradori rodila se u Zagrebu 11. studenoga 1942., gdje je završila baletnu školu, a zatim je dobila stipendiju za usavršavanje u slavnoj moskovskoj Baletnoj školi Boljšoj teatra kod pedagoga Elisavete Gerdt i Asafa Messerera.

Članica baletnog zbora Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu postala je 1958., da bi od 1960. do odlaska u mirovinu 1982. bila solistica zagrebačkoga Baleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Baletom Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu puno je gostovala diljem bivše države i na mnogim europskim pozornicama u Austriji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Švicarskoj, Grčkoj, Japanu i dr.

Cijeli svoj umjetnički radni vijek ostala je vezana uz Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, u kojemu je ostvarila mnoge glavne ili velike uloge klasičnoga i suvremenoga baletnog repertoara te niz godina djelovala i kao baletna pedagoginja i baletni majstor. Usporedno s plesačkom karijerom, ali i nakon odlaska u mirovinu predavala je u Srednjoj baletnoj školi u Zagrebu te kao pedagoginja učestalo gostovala u Cataniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo