Premijera nove plesne predstave Anything u ZKM-u

Zagrebački plesni ansambl najavljuje produkciju nove plesne predstave Anything u koreografiji španjolskog koreografa Daniela Abreu, nastale u suradnji sa ZKM-om.

23.10.2013.
12:45
VOYO logo

Predstava će premijerno biti prikazana 30. listopada u 20h u ZKM-u nakon čega slijedi repriza 31. listopada.

Ovaj renomirani koreograf i plesač kreirao je novu plesnu predstavu za šest plesača ZPA; Petre Chelfi, Aleksandre Mišić, Martine Nevistić, Petre Valentić, Ognjena Vučinića i Matee Bilosnić. Za odabir kostima zaslužna je Kristina Jakovac Bangoura, glazbu potpisuju Peter Broderick and Machinefabriek i Max Richter, dok je dizajner rasvjete Aleksandar Čavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anything - u vremenu od našega rođenja do smrti može dogoditi bilo što. Priča nema klasičnu strukturu, nema likova, tek plesače koji na sceni čine ono u čemu su dobri. Ovo je ples živih tijela u praznom prostoru. Radnja se odvija kroz niz slika smještenih između jave i manje stvarnog života, u potpuno estetskom okviru. Penje se do visina na visokim potpeticama i pada do zmijskog gmizanja kroz geste, tikove, zagrljaje, potrebe za davanjem i primanjem ljubavi, i kroz borbu. To je svijet koji izravno odgovara na ono što vidiš i čuješ. Odatle putuje do mjesta koja bi mogla pripadati snovima. Sve proizlazi iz tijela. Ono utjelovljuje Anything. Već samo tijelo u pokretu priča je za sebe – mišići pamte sve što nam se dogodilo u životu, a mi ćemo vam prikazati dio toga.

Predstava će biti realizirana u suradnji sa ZeKaeM-om, a uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH te AC/E – Accion Cultural Espanola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo