Play ponuda

PROSLAVLJENI AUTOR STRIPOVA / U petak se u KNAP-u otvara izložba 'Srce', a Danijel Žeželj predstavit će svoju novu grafičku novelu

Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL

Žeželjeva grafička novela 'Srce' zbirka je kratkih stripova na temu ljubavi, povezivanja i pripadanja, a čine je tri priče koje se odvijaju u različitim vremenskim razdobljima i na različitim lokacijama

13.10.2021.
17:03
Tomislav Miletić / PIXSELL
Play ponuda

U Centru KNAP (bivši Kulturni centar Peščenica) u petak, 15. listopada 2021. u 20 sati bit će otvorena izložba "Srce" uz predstavljanje nove istoimene grafičke novele u svijetu proslavljenog autora stripova, grafičara i ilustratora Danijela Žeželja. Otvorenje izložbe i promociju grafičke novele Srce popratit će Žeželjev novi 30-minutni audiovizualni performans s glazbenicima Alenom i Nenadom Sinkauzom i Marcom Quarantottom, a radovi nastali tijekom performansa postat će i dio izložbe.

Zbirka kratkih stripova o ljubavi i prijateljstvu

Grafička novela "Srce" zbirka je kratkih stripova na temu ljubavi, povezivanja i pripadanja, a čine je priče El Sud, Ljubav i Srce robota koje se odvijaju u različitim vremenskim razdobljima i smještene su na različitim lokacijama. Poveznica svih priča je traženje ljubavi i prijateljstva, potreba za fizičkom i emotivnom vezom kao potvrdom vlastitog postojanja i smisla. U svijetu i okruženju koje je u pravilu labirint apsurda, ponekad smiješan, ponekad hladan i opasan, vjera u spajanje s “drugim” postaje afirmacija humanosti unatoč i usprkos okolnostima.

Stripovi su crtani ekspresivnim crno-bijelim stilom, s jakim kontrastima svjetla i tame. Estetika kontrasta dodatno naglašava atmosferu i svijet krajnosti i sukoba kroz koji se glavni likovi probijaju u svojim traženjima.

Izvor:

Izložba s 40 odabranih vizuala iz stripa

Izložba "Srce" publici će predstaviti oko 40 vizuala koji čine izbor iz stripa odnosno odabrane elemente nove grafičke novele koji će biti izloženi kao printevi u različitim formatima.

Otvorenje izložbe začinit će novi dinamični performans autora Žeželja, nagrađivane pulske glazbene braće Sinkauz i iskusnog pulskog bubnjara Marca Quarantotta, koji ujedinjuje slikanje uživo uz glazbu uživo. Izvedba se temelji na snažnoj razmjeni energije glazbe i vizuala tijekom koje nastaje nova sekvenca slika, koja također postaje dio izložbe u KNAP-u. Izložba će biti otvorena do 6. studenog.

Play ponuda