Postigao nevjerojatan uspjeh

Nakon velike bitke za mjesto intendanta HNK u Splitu, Duško Mucalo je, čini se, svima odlučio pokazati da je itekako spreman zasukati rukave i dovesti publiku u splitski teatar. I uspjelo mu je!

16.12.2011.
8:43
VOYO logo

"Da nam u studenom nisu otpale dvije izvedbe Babine guice, siguran sam da bismo premašili broj od 10 tisuća gledatelja", ponosno je kazao v.d. intendanta splitskog HNK Duško Mucalo.

Osim baleta, Akvarela i Svečane večere, odlično je bio popunjen i Requiem, te dva gostovanja predstave Gola u kavezu. Čak 18 puta su prošlog mjeseca na izlogu izvjesili obavijest "rasprodano", što znači da su popunili svoju 661 sjedalicu. Pun optimizma Mucalo najavljuje i da će nova predstava Kaćuše, kao i izvedbe operete Šišmiš biti rasprodane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstave prilagodili voznom redu trajekta

"Prošlog smo mjeseca prodali 9.600 ulaznica, odnosno 4.400 više nego u istome mjesecu prošle godine. Ne bih rekao da smo podilazili publici, nego da smo je poštovali i dokazali da će kvalitetna izvedba naći gledatelje čak i u ovakvoj krizi", rekao je Mucalo za Slobodnu Dalmaciju. Ističe kako su ljudi bez obzira na krizu spremni izdvojiti novac za kvalitetan sadržaj, a dodaje i kako je služba propagande dosta posvetila školskoj populaciji. Posjete su dogovorili i po okolnim mjestima. Odande im dolaze i stari i mladi. Ali najviše je osmaša i srednjoškolaca. Zbog onih iz Supetra na Braču, koji ovise o trajektu, čak su prilagodili i vrijeme nekih izvedbi.

Kaže, u budućnosti se može dogoditi da kazalište bude imalo i manje novca na raspolaganju, ali će ga ipak napuniti, i to zanimljivim komadima koji nipošto nisu umjetnički manje vrijedni. Već za siječanj pripremaju dvije premijere Romea i Juliju te Trnoružicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju ipak minus

Bez obzira na dobru žetvu ulaznica, minusa u HNK ipak će biti. No bit će, tvrdi Mucalo, manji od milijun kuna kako se predviđalo. "Do kraja godine još je dvadesetak dana, mislim da bismo mogli doći do minusa od jedan posto", zaključio je. Podsjetimo, oko imenovanja Mucala za v.d. intendanta podigla se velika bura, pa se o njemu pisalo i Ministarstvu kulture. No, iako sam nije imao puno veze s kazalištem, čini se da mu menadžerski dio posla ipak ide od ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo