Apoksiomen završio u British Museumu

Povodom izložbe Apoksiomena u British Museumu u Londonu, Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja predstavili su Lošinj dana 11.

12.4.2015.
10:49
VOYO logo

Konferencija je bila posvećena Apoksiomenu s naglaskom na pronalazak, restauraciju, očuvanje te povijesno i umjetničko značenje brončane statue Apoksiomena, koja datira u 2.-1. st. pr. Kr., a koja je izronjena 1999. godine iz podmorja Lošinja.

Stručni skup je organizirao British Museum u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Hrvatskim restauratorskim zavodom u Zagrebu i uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Izuzetno smo ponosni što je cjelokupna stručna javnost u svojim predavanjima istaknula Apoksiomena kao skulpturu posebnog značaja među svim ostalim statuama antičkog doba. Na skupu je pored predstavljanja arhitekture i koncepta budućeg muzeja, ujedno potvrđen mjesec prosinac 2015. kao termin službenog otvorenja muzeja u Malom Lošinju od strane gđe. Iskre Karniš Vidović ispred HRZ –a. Publika je s oduševljenjem prihvatila i prezentaciju Lošinja te pohvalila koncept integracije u turizam i našu svakodnevicu.“ – izjavila je Ana Kučić, zamjenica gradonačelnika Malog Lošinja, stoji u priopćenju za medije Turističke zajednice Malog Lošinja.

Ponos i bogatstvo kulturne baštine Lošinja - kip Apoksiomena visok 192 cm, izronjen 1999. u neposrednoj blizini otoka Lošinja, izložen je u British Museumu, u sklopu izložbe „Definiranje ljepote“ koja se bavi tijelom u antičkoj grčkoj umjetnosti. Izložba, koja se u Sainsbury Exhibition Gallery British Museuma može razgledati do 5. srpnja 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo