Polanski, Nolan i Lee na Pulskom festivalu

U PoPularnom programu 57. festivala igranog filma u Puli održat će se hrvatske premijere Romana Polanskog, Christophera Nolana, Anga Leeja i Olivera Parkera.

5.7.2010.
12:50
VOYO logo

Film Početak (Inception) Christophera Nolana (Memento, Nesanica, dva nastavka Batmana) znanstveno-fantastični je triler u kojem glavni lik ima sposobnost ulaziti u umove ljudi dok spavaju te im ugrađivati ili iz njih krasti informacije. U filmu glume Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt i Marion Cotillard, a na programu je u utorak, 20. srpnja.

arti-201006290190006 U kriminalističkom trileru kultnog Romana Polanskog Pisac iz sjene (The Ghost Writer), premijerno prikazanom na ovogodišnjem Berlinaleu, profesionalni pisac radeći na memoarima bivšeg britanskog premijera otkriva tajnu zbog koje mu se život nađe u opasnosti. U glavnim su ulogama Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Cattrall i Tom Wilkinson, a film je na programu u četvrtak, 22. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komediji oskarovca Anga Leeja Svi na Woodstock (Taking Woodstock) pratimo životnu priču Elliota Tibera koji je igrao ključnu ulogu u organizaciji kultnog glazbenog festivala Woodstock 1969. U glavnim su ulogama Demetri Martin, Imelda Staunton i Liev Schreiber, a film će biti prikazan u petak, 23. srpnja.

arti-201006170459006 Festival će u subotu, 24. srpnja, nakon projekcije animiranog filma Kako je Gru ukrao mjesec u Programu PoPularna Pulica, zatvoriti fantastična drama Slika Doriana Graya Olivera Parkera (Važno je zvati se Ernest, Idealni muž, Othello), ekranizacija slavne knjige Oscara Wildea u kojoj mladi Dorian Gray žrtvuje dušu kako bi zadržao mladost i ljepotu, no njegov naslikani portret odražava njegovu unutarnju ružnoću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U glavnim su ulogama Ben Barnes (Kraljević Kaspijan), Colin Firth, Ben Chaplin, Rebecca Hall i Rachel Hurd-Wood.

U Popularnom programu biti će prikazana i dva ranije objavljena naslova: u subotu 17. srpnja Samac (A Single Man) redatelja Toma Forda s Colinom Firthom (koji je za ovu ulogu osvojio nagrade Coppa Volpi i BAFTA te nominacije za Zlatni globus i Oscara) i Julianne Moore te u ponedjeljak 19. srpnja Imaginarij doktora Parnasusa u kojem glume Heath Ledger, Johnny Depp, Jude Law i Colin Farell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo