'Petero naših pjevača tražilo je financijsku pomoć'

Da teška vremena i recesija ne štede nikoga pokazuje i činjenica da su neki domaći glazbenici, kako bi 'preživjeli', bili primorani potražiti pomoć i od krovne udruge hrvatskih glazbenika.

14.11.2011.
11:32
VOYO logo

Nikša Bratoš, predsjednik Glavnog odbora Hrvatske glazbene unije, izjavio je kako su teška vremena uzela maha kod mnogih domaćih glazbenika. Jedna od njih je i nedavno preminula pjevačica Ana Štefok, kojoj je HGU pomagao u rješavanju egzistencijalnih i zdravstvenih problema.

'Gotovo na svakom našem sastanku dogovaramo se kako pomoći nekima od naših kolega. Hvala Bogu, zahvaljujući Fondu za pomoć članovima HGU-a, imamo nešto novca, pa to možemo činiti', rekao je za Slobodnu DalmacijuNikša Bratoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je potvrdila i Zdenka Kovačiček, koja se s Višnjom Korbar trudila izvući Anu iz teške životne situacije.

'U posljednjih godinu dana zaprimili smo četiri, pet molbi naših starijih kolega za financijsku pomoć. Uistinu nastojimo izaći ususret svima koji su bolesni ili žive u teškim socijalnim prilikama, a uplate obavljamo svakih nekoliko mjeseci za jednokratnu ili višekratnu novčanu podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednokratna pomoć za situacije poput neke teže bolesti ili sudjelovanja u troškovima pogreba iznosi do 5.000 kuna, a ukoliko je riječ o višekratnoj, onda je to otprilike 1.500 kuna mjesečno. Naravno da provjeravamo vjerodostojnost takvih molbi, jer, nažalost, ima i onih koji dolaze po pomoć, a imaju dobru mirovinu i dva, tri stana', objasnio je Bratoš tvrdeći kako su u HGU-u već duže vrijeme angažirani i u rješavanju problema Anice Zubović, još jedne pjevačice zabavne glazbe starije generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo