Ovogodišnji Cest is d' Best atraktivniji no ikad!

14. Međunarodni ulični festival Cest is d' Best održat će se od 3. do 6. lipnja na trgovima i ulicama Zagreba, a četiri dana nudi odličan festivalski program.

6.5.2010.
16:05
VOYO logo

Utemeljitelji festivala, Pajo i Hadži iz Kraljeva ulice s najbližim suradnicima najavili su na presici ovogodišnje izdanje Cest is d Besta u periodu od 3. do 6. lipnja na trgovima i ulicama u širem centru Zagreba.

„Sretni smo što građanima ove godine možemo najaviti vrlo atraktivan festivalski program, koji će, sigurni smo, ponovo privući desetke tisuća posjetitelja i pružiti svima nezaboravnih 4 dana punih kulturnih, zabavnih i edukativnih sadržaja. Još uvijek radimo na konačnom glazbenom programu, no iz velike ponude kvalitetne urbane i klupske glazbe izdvajamo koncert Darka Rundeka i Soul Fingersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Cvjetnom trgu će uz mnogo kvalitetne glazbe ove godine biti održan i popularan „Dukatino – maraton beba“ koji je izuzetno zabavan za najmlađe, ali i njihove roditelje koji osim utrke zah za vrijeme trajanja festivala imaju kvalitetno osmišljeno vrijeme u kojem djeca mogu plesati, pjevati, crtati i družiti se s vršnjacima i roditeljima.

Želimo napomenuti da je ove godine Cest is d Best proširio svoje sjeverne i južne granice. Tako je najsjevernija granica festivala Kaptol centar koji je kao dio lokalne zajednice odlučio sudjelovati u potpori i kreiranju kulturnih, zabavnih, turističkih i drugih vrijednosti u Zagrebu koje objedinjuje upravo Međunarodni ulični festival Cest is d Best. Kaptol centar će stoga oplemeniti svoj prostor izložbom fotografija s prošlogodišnjeg festivala, zastavama, likovnim instalacijama, a tijekom festivalskih dana posjetitelji centra moći će uživati u i u cirkuskim performensima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo su ulični performeri najatraktivniji dio programa našeg uličnog festivala te smo zadovoljni zbog potvrde sudjelovanja brojnih kvalitetnih performere iz cijeloga svijeta. Cest is d Best svoj će epitet međunarodnog festivala ove godine opravdati i time što će uz dovođenja brojnih stranih umjetnike dio svojeg zanimljivog sadržaja „izvesti“ u daleku Australiju, točnije na ulice Sidneya. Tamo ćemo naime na njihov poziv postaviti izložbu „Festivalskih zastavica“, koje je osmislila voditeljica likovnog programa festivala Dijana Nazor.

S obzirom da je odaziv na Natječaj za izradu zastavica bio iznad svih očekivanja mi smo ga odlučili ponoviti i ove godine te ćemo tako nastaviti s obogaćivanjem našeg fundusa umjetnina. U jednoj festivalskoj i internoj varijanti dajemo ljubiteljima biciklizma priliku da za potrebe festivala daju svoj prijedlog za gradske stalke za bicikle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sve navedeno po prvi puta u sklopu festivala organizarat ćemo utrku konobara i zainteresiranih građana od šatora Ožujskog piva smještenog na Trga bana J. Jelačića do trga u sklopu Kaptol centra, a za troje najbržih centar će osigurati i vrijedne nagrade, dok će svi natjecatelji o trošku organizatora moći besplatno konzumirati Ožujsko pivo. Nadamo se da će ova zabavna utrka postati tradicionalna akcija u sklopu festivala“, izjavili su Pajo i Hadži, utemeljitelji Međunarodnog uličnog festivala Cest is d Best.

''Cirkuski performeri osnova su identiteta Cest is d Besta i stoga smo i ove godine vodili posebnu brigu o tome da posjetiteljima predstavimo nove izvođače i nove predstave. Selekciju nije bilo jednostavno napraviti s obzirom da nam se svake godine prijavljuje sve više umjetnika iz cijeloga svijeta te smo se na kraju odabrali 28 cirkuskih performera koji će tijekom festivala predstaviti 11 različitih predstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sve predstave imat ćemo i „Cirkuski sajam“ koji je prvenstveno namijenjen djeci jer djeca u sklopu ovoe akcije mogu učiti različite cirkuske tehnike i ujedno se dobro zabaviti. Performeri dolaze iz Portugala, Španjolske, Italije, Hrvatske, Njemačke, Australije, Izraela, Velike Britanije, Slovenije i SAD-a.'', rekla je Domnane Hay, direktorice agencije Butterfly Effect.

„S obzirom na karakter festivala, vrijednosti koje generira i mogućnosti koje još nisu iskorištene Agencija za tržišno komuniciranje PROGLAS za ovogodišnji festival osmislila je nekoliko komunikacijskih elemenata koji će dodatno istaknuti postojeće i pokrenuti nove vrijednosti. Ove godine građani i gosti Zagreba imat će priliku na nekoliko lokacija u Zagrebu primjetiti instalacije koje će ujedno biti atraktivni mediji za najavu festivala, ali i simbolično mu davati snagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te instalacije prati slogan ovogodišnjeg festivala koji glasi „Pozitivna i obnovljiva energija Cest is d Besta“. Ovaj slogan ujedno će pratiti niz likovnih instalacija pozicioniranih na različitim festivalskim lokacijama. O čemu se točno radi novinari i javnost imat će priliku saznati u drugoj polovici svibnja kada će se prve instalacije pojaviti u centru grada.

Zadovoljstvo nam je najaviti i atraktivnu izložbu najboljih fotografija s ovogodišnjeg festivala koju ćemo u suradnji s našim ovogodišnjim partnerom Zagreb plakatom postaviti nakon festivala na 30-tak jumbo lokacija diljem grada Zagreba. Na taj način želimo simbolično produljiti festival i još jednom zahvaliti svim partnerima, medijima, izvođačima, posjetiteljima i građanima Zagreba na svemu što na svoj način daju festivalu kako bi iz godine u godinu sve bolji'', naveo je Zlatan Jaganjac, direktor Agencije za tršišno komuniciranje PROGLAS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni ulični festival Cest is d Best u centru Zagreba posjetiteljima osigurava vrhunsku zabavu za desetke tisuća Zagrepčana i njihovih gostiju. Festival posjetiteljima besplatno nudi mnogo zanimljivih nastupa performera, glazbenika, likovnjaka, plesača i drugih izvođača koji u Zagreb dolaze iz cijeloga svijeta, a svakako je vrijedno istaknuti i da osim kulturne i zabavne ponude festival znatno doprinosi turističkoj ponudi u Zagrebu.

Primjerice, prošlogodišnji festival je posjetilo oko 350000 ljudi i odlično se zabavljalo na ulicama i trgovima u centru Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo