Svečano otvoren šesti Vukovar film festival!

Svečano je otvoren 6. Vukovar film festival- festival podunavskih zemalja.

23.8.2012.
12:11
VOYO logo

Na svečanom otvorenju govorili su direktor festivala Igor Rakonić , gradonačelnik Vukovara Željko Sabo , ministar Predrag Matić i drugi.

U ime ministarstva kulture festival je otvorila ministrica Andrea Zlatar Violić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Festival osmišljen s idejom rijeke Dunav i Podunavlja pruža nam mogućnost da upoznamo i sebe i druge", istaknula je ministrica Zlatar Violić otvarajući festival te poručila Vukovarcima da u prosincu ove godine mogu očekivati otvorenje obnovljenog dvorca Eltz u kojemu je gradski muzej, a u proljeće iduće godine i Arheološkog parka Vučedol.

Festival je otvoren hrvatskim filmom Brija te mađarskim filmom Samo vjetar. Nazočne su pozdravili redatelj BrijeLuka Rukavina te glumice iz filma Samo vjetar Katalin Toldi te Emese Vasvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svečanog otvorenja u Ružičkinoj je kući održana svečana projekcija izvrsnog dokumentarca Kralj a publiku su pozdravili redatelj Dejan Aćimović i junak filma hrvatski paraolimpijski prvak Darko Kralj.

Nakon filmskih poslastica publiku je u beach baru Danube gardens 'zapalio', zapalio je zagrebački Elemental.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak, 23. kolovoza u dokumentarnom programu u Ružičkinoj kući prikazuje se izvrstan rumunjski doku Mone Nicoare, Naša škola, o romskoj djeci koji nailaze na teškoće u integraciji sa rumunjskom djecom unutar školskog obrazovnog sustava.

O problemima ljudi koji nisu našli svoje životne partnere govori češki dokumentarac Generacija samaca kojeg će danas predstaviti redateljica Jana Počtova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navečer u 20h na šlepu slijedi rumunjski dugi igrani film Medvjed, Dana Chisua o jednom odbjeglom cirkuskom medvjedu. Film će predstaviti redatelj Dan Chisu.

U 21h na terasi Agencije za vodne putove poslastica za sve filmofile- berlinski laureat Christiana Petzolda, Barbara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon filmova glazbeno osvježenje- zagrebački rockeri Hladno pivo u party zoni, beach baru Danube Gardens! Koncert počinje u 23h i ulaz je besplatan!

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo