Oscarovac James Ivory nakon Pule stiže i u Zagreb

Nakon boravka na Festivalu igranog filma u Puli, gdje mu je organizirana retrospektiva i uručena Zlatna Arena za životni doprinos filmskoj umjetnosti, veliki američki redatelj James Ivory 21.

21.7.2011.
10:20
VOYO logo

Ivory će u Art-kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu prisustvovati projekciji svog najslavnijeg filma Soba s pogledom (A Room With A View) u četvrtak u 21 sat, a nakon toga razgovarati i s publikom.

U petak, 22. srpnja u 10 sati u MSU Zagreb održat će konferenciju za medije na kojoj će govoriti o svom stvaralaštvu i boravku u Hrvatskoj, a u popodnevnim satima kreće na put kući u New York. James Ivory će tijekom kratkog boravka u Zagrebu obići i stalni postav i izložbe u Muzeju suvremene umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na programu retrospektive Jamesa Ivoryja u Art-kinu Metropolis (koja se održava svaki dan u 21 sat) u četvrtak je film Bostonci s Vanessom Redgrave i Christopherom Reeveom, u petak Maurice s Hughom Grantom, Jamesom Wilbyjem i Rupertom Gravesom, u subotu Na kraju dana s Anthonyjem Hopkinsom i Emmom Thompson, dok je u nedjelju 31. srpnja, nakon gostovanja sedam novih filmova iz Međunarodnog programa 58. Festivala igranog filma u Puli u MSU, na redu film Bijela grofica s Ralphom Fiennesom i Natashom Richardson, snimljen u Kini. S tim filmom bit će zaključeno 15-dnevno gostovanje Festivala igranog filma u Puli u Zagrebu.

James Ivory je s Indijcem Ismailom Merchantom 1961. utemeljio produkcijsku kuću Merchant–Ivory, a kao scenaristica priključila im se spisateljica Ruth Prawer Jhabvala. Njegovi filmovi osvojili su šest Oscara i niz festivalskih nagrada. On sam tri je puta bio nominiran za Oscara za najbolju režiju, a nagrađen je Srebrenim lavom za režiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201107170236006 arti-201107130142006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo