Odabrani hrvatski predstavnici u Cannesu

U sklopu 63. međunarodnog festivala u Cannesu, koji će se održati od 12. do 23.

5.5.2010.
19:04
VOYO logo

U sklopu ovogodišnjeg filmskog sajma i Regionalnog paviljona, na programu će se naći najnoviji debitantski dugometražni igrani filmovi Danila Šerbedžije72 dana i Ivana Gorana VitezaŠuma summarum, koje će domaća publika premijerno vidjeti u srpnju na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, priopćio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Također će biti prikazan omnibus autorica - Ivone Juke, Ane Marie Rossi, Ines Tanović, Marije Džiđeve i Hanne SlakNeke druge priče, koji je nastao u koprodukciji Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska publika taj će omnibus također premijerno moći pogledati na Festivalu u Puli.

Prikazat će se i dva filma koja još uvijek igraju na domaćem kino repertoaru - Neka ostane među namaRajka Grlića i hrvatska koprodukcija Na putuJasmile Žbanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugometražni animirani film Joška Marušića Duga, koji je kod nas premijerno prikazan u prosincu 2009. godine, također će biti prikazan u sklopu sajma.

Recentna produkcija kratkometražnih hrvatskih filmova bit će predstavljena u sklopu Short Film Cornera na kojem će biti prikazani neki od igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova nastalih u 2009. i 2010. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HACV-a podsjećaju kako će se u sklopu službene festivalske selekcije, u programu studentskih filmova Cinefondation, prikazati hrvatski kratkometražni film autorice Michaele MuellerMiramare, nastao u produkciji zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti u suradnji sa Zagreb filmom. Ove se godine za program Cinefondationa prijavilo 1600 filmova, a prikazat će se samo njih 13, stoji u priopćenju.

Hina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo