Nova zbirka pripovijedaka Harukija Murakamija

Japanski spisatelj Haruki Murakami objavit će u travnju novu zbirku pripovijedaka, prvo djelo tog žanra u devet godina, objavio je njegov izdavač.

17.3.2014.
13:59
VOYO logo

Zbirka kratkih priča naslovljena 'Onna no inai otokotachi' (Muškarci bez žena) izlazi 18. travnja u Japanu po cijeni 1.700 jena (12 eura), ističe se u priopćenju izdavačka kuća Bungei Shunju. Rezervacije su već sada moguće.

Knjiga će se sastojati od pet pripovijedaka već objavljenih odvojeno u časopisima i jedne nove. Svako novo Murakamijevo djelo obično se vrtoglavo brzo popne na čelo najtraženijih romana na arhipelagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinama slovi kao fvorit za Nobela

Bio je to slučaj i s njegovim zadnjim romanom 'Shikisai o Motanai Tazaki Tsukuru to, Kare no Junrei no Toshi', izašlim prije nešto manje od godinu dana u Japanu, koji je postao najprodavanija knjiga u 2013. Engleski prijevod u izdanju Kopfa, 'Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage' izlazi u kolovozu ove godine.

Murakamija se smatra jednim od najvećih japanskih suvremenih pisaca, međunarodnog ugleda, dostojna i za Nobela za kojega zadnjih godina redovito slovi jednim od favorita. Djela su mu prevedena na oko 40 jezika, među njima i na hrvatski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo