Nova zbirka pripovijedaka Harukija Murakamija

Japanski spisatelj Haruki Murakami objavit će u travnju novu zbirku pripovijedaka, prvo djelo tog žanra u devet godina, objavio je njegov izdavač.

Zbirka kratkih priča naslovljena ‘Onna no inai otokotachi’ (Muškarci bez žena) izlazi 18. travnja u Japanu po cijeni 1.700 jena (12 eura), ističe se u priopćenju izdavačka kuća Bungei Shunju. Rezervacije su već sada moguće.

Knjiga će se sastojati od pet pripovijedaka već objavljenih odvojeno u časopisima i jedne nove. Svako novo Murakamijevo djelo obično se vrtoglavo brzo popne na čelo najtraženijih romana na arhipelagu.

Godinama slovi kao fvorit za Nobela

Bio je to slučaj i s njegovim zadnjim romanom ‘Shikisai o Motanai Tazaki Tsukuru to, Kare no Junrei no Toshi’, izašlim prije nešto manje od godinu dana u Japanu, koji je postao najprodavanija knjiga u 2013. Engleski prijevod u izdanju Kopfa, ‘Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage’ izlazi u kolovozu ove godine.

Murakamija se smatra jednim od najvećih japanskih suvremenih pisaca, međunarodnog ugleda, dostojna i za Nobela za kojega zadnjih godina redovito slovi jednim od favorita. Djela su mu prevedena na oko 40 jezika, među njima i na hrvatski.

Povratak na Net.hr