VIDEO: / Posvuda sa sobom nosi madrac na kojem je silovana

Kao izraz tezine koju osjeca zbog prozivljene traume i nekaznjenog zlocina, studentica koju je kolega silovao nosit ce sa sobom madrac sve dok on ne bude izbacen s fakulteta.

4.9.2014.
9:36
VOYO logo

Studentica vizualnih umjetnosti na Sveucilistu u Columbiji Emma Sulkowicz nosit ce sa sobom madrac sve dok student koji ju je silovao ne bude izbacen s fakukteta.

Svoj umjetnicki rad naziva "Performance s madracom: Nosi tu tezinu", a moze potrajati sve dok ne diplomira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova 21-godisnjakinja je silovana prvog dana druge godine na fakultetu u svojoj sobi, ali nije prijavila napad sve dok nije upoznala druge dvije zenske osobe koje su takoder tvrdile kako ih je silovao isti mladic. Sve tri su tada upravi kampusa prijavile zlocin, no nakon saslusanja vijece je odlucilo kako on nije kriv. Kao u najgorem kliseu, ona je bila ta koja je profesorima u detalje morala objasnjavati kako je moguce nekoga analno silovati.

Stalno vida silovatelja na fakultetu

U svibnju je Sulkowicz prijavila silovanje policiji i napisala esej za casopis Time u kojem govori o svojim emocionalnim teskocama koje prozivljava kao posljedicu traume koja joj se dogodila i cinjenice da konstantno vida silovatelja na fakultetu. Nakon sto su ga oslobodili optuzbi, dao si je maha. Kad je izrezirao situaciju u kojoj se nasao s njom u mracnoj komori za razvijanje fotografskih filmova, ona je pocela plakati i hiperventilirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madrac je prave velicine i tezine da ga moze nositi sa sobom i nastaviti svakodnevne aktivnosti, ali i dovoljno tezak da se s njime stalno treba muciti, kaze studentica.

//www.youtube.com/embed/l9hHZbuYVnU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo