NINA VIOLIĆ: / 'Na mene i moje dijete dignuta je hajka. Prijete progonom, smrću, silovanjem...'

Image
Foto: PIXSELL, Boris Ščitar

Glumica Nina Violić prije tri dana na svom Facebook profilu javno je izrazila nezadovoljstvo novom Vladom, a prije svega ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem.

28.1.2016.
8:13
PIXSELL, Boris Ščitar
VOYO logo

U utorak navečer se ponovno oglasila na Facebooku.

Status prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije dva dana napisala sam na svom zidu na facebooku kako se osjećam. U nepunih 40 sati na mene i moje dijete dignuta je zastrašujuća hajka. Prijete mi progonom, smrću, silovanjem....

Molim sve one koji su, bez mog dopuštenja, objavili to pismo da objave i ovo, jer ne želim da preko mene dižete bune i zveckate oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostor moje borbe nisu ni društvene mreže ni mediji. Više od 20 godina prostor moje borbe je gluma i u tom prostoru uvijek sam bila spremna na sve. Pokušavala sam mijenjat stvari i uspijevala ponekad. Osobna sloboda je ono čime sam se bavila i bavit ću se zauvijek. Sloboda u glavi, sloboda od onoga sto su me naučili, sloboda od onoga čime me straše.

'Povraća mi se od svih vrsta patriotizama'

Zalažem se i zalagat ću se za neovisnost kulture od politike bez obzira tko je na tronu. Ne zanimaju me oni, zanima me istina. Drugačija, neprilagođena, odbačena, hrabra, plemenita, velikodušna. Borim se i borit ću se protiv tradicionalističke i baštinske umjetnosti, zato što je mrtva i nema odnosa s vremenom u kojem živimo. Ne podnosim nacionalizam, fašizam i povraća mi se od svih vrsta patriotizama. Gnušam se diktature i jednoumlja. Ne pristajem na podjele desno i lijevo i zauvijek ću se sprdati s ljudima kojima svijet tu počinje i završava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato vas molim da me ostavite na miru. Ne pripadam svijetu za koji se vi borite. Slobodna sam od vašeg jada i gluposti i znam da nisam usamljena u tome.

Brine me ono što je, u posljednjih nekoliko sati, moje benigno pisamce izazvalo. Ne mogu vjerovati da se to pismo smatra hrabrošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želim ni pomislit da se bojimo reći ono sto osjećamo.

I ne pristajem na društvo u kojem je to podvig."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
"NIJE MI SMIJEŠNO!": /

Nina Violić se pobunila protiv nove vlade

Image
"NIJE MI SMIJEŠNO!": /

Nina Violić se pobunila protiv nove vlade

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo