Ni nakon 19 godina nije im jasno zašto ih je napustio

Prije 19 godina, točnije 24. travnja 1992. godine, Oliver Frljić u svojoj 16 godini napustio je roditeljski dom.

9.5.2011.
11:43
VOYO logo

Uslijedile su godine izbjeglištva, prvi studij, drugi studij, zasnivanje vlastite obitelji, treći studij, početak profesionalne kazališne karijere, postupna afirmacija, raspad obitelji, (n)ova predstava…

26. svibnja u 20 sati u dvorani SEK Teatra &TD premijerno će biti izvedena predstava Mrzim istinu!, redatelja Olivera Frljića, koja nas vraća u vrijeme prije 24. travnja 1992.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glume: Filip Križan, Ivana Roščić, Rakan Rushaidat i Iva Visković

Umjesto patetičnog prepričavanja jedne obiteljske povijesti, predstava Mrzim istinu! nam daje uvid te rastvara unutarnje kompleksne odnose unutar autorove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj dramaturški temelj gradi na tenziji između različitih obiteljskih dokumenata i autorovih svjedočanstava te fikcionalnog statusa koji ovi dokumenti i svjedočanstva dobivaju u prostoru kazališne reprezentacije.

U nastojanju da obiteljske epizode koje čine okosnicu Frljićevog teksta izvedu što vjerodostojnije, ansambl je početkom ove godine proveo mjesec dana s njegovom obitelji u Fort Worthu, u Texasu, u kojem trenutno žive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumci su u mjesec dana, uz promatranje njihove dnevne rutine, razgovora i neobavezna druženja, napravili i nekoliko proba kojima su prisustvovali Frljićevi roditelji i sestra. Probe su rezultirale dugim raspravama u kojima su roditelji i sestra pokušavali glumcima objasniti da to što oni pripremaju nije istina, da se stvari nisu dogodila tako, da nitko od njih nije rekao to i to, a da se neke stvari o kojima govore nisu uopće dogodile.

Glumci su ostali potreseni emotivnošću kojom su roditelji i sestra reagirali na probe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo