Nenni Delmestre podnijela ostavku

Bivša predsjednica Kazališnog vijeća Nenni Delmestre, koja je tu dužnost obnašala do 26.

11.5.2010.
19:14
VOYO logo

U obrazloženju ostavke Delmestre je navela kako joj je Ministarstvo kulture, pošto je obavilo nadzor zakonitosti rada i općih akata HNK, dostavilo mišljenje da su "uvidom u dostavljene dokumente utvrđene određene nepravilnosti", na koje je upozoren i intendant HNK Milan Štrljić čije se ime ne navodi.

Delmestre je, citirajući mišljenje Ministartva kulture, kao jednu od nepravilnosti navela da "intendant nije po članku 34. Zakona o kazalištima izvješće o ostvarenju programskog i financijskog poslovanja dostavio osnivaču s obveznim mišljenjem Kazališnog vijeća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njezinim tvrdnjama iz mišljenja je "jasno je da je splitsko Gradsko vijeće taj intendantov propust potpuno pogrešno stavilo na teret Kazališnog vijeća i tu krivo utvrđenu činjenicu upotrijebilo kao argument za razrješenje Kazališnog vijeća".

Gradsko je vijeće na sjednici 26. ožujka smijenilo dotadašnje kazališno vijeće i imenovalo novo. Nenni Delmestre tada nije smijenjena jer su je u kazališno vijeće izabrali umjetnici HNK te je ostala članica vijeća do današnje ostavke. Kazališno vijeće, u sastavu kojem je Delmestre bila predsjednica, dan uoči sjednice na kojoj je smijenjeno to vijeće, zatražilo je smjenu intendanta Milana Štriljića, ali Gradsko vijeće nije prihvatilo taj zahtjev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo