Nema rješenja: Mucalo i dalje na čekanju!

21.6.2010.
23:10
VOYO logo

Nakon što je Božo Biškupić odbio potvrditi Duška Mucala za intendanta Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu, po nekim navodima Grad Split ga je u ponedjeljak trebao imenovati vršiteljem dužnosti intendanta, no do toga nije došlo, a navedene izjave pokazale su se neutemeljenima i izrečenima u afektu, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, ponedjeljak je u splitskoj gradskoj upravi, silom prilika, protekao u drugim aktivnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006180721006 U posjet Gradu Splitu došla je predsjednica Vlade koja se tu sastala s Vijećem ministara Bosne i Hercegovine pa su oko toga događaja, kao i susreta s antifašističkim borcima uoči obilježavanja Dana antifašističke borbe, bili angažirani dogradonačelnici i niz gradskih službenika, kao i gradonačelnik Željko Kerum, iako se, ljut na cijelu Vladu RH upravo zbog Mucalova neizbora, nije želio pojaviti kod Jadranke Kosor. ''Cijeli dan nam je prošao u protokolarnim obavezama pa nije bilo nikakvih drugih aktivnosti oko izbora vršitelja dužnosti intendanta HNK Split. Nismo čak dobili ni informaciju da je zaprimljena službena obavijest Ministarstva kulture o neslaganju s izborom Duška Mucala za intendanta HNK Split'', rekla je pročelnica Ureda splitskoga gradonačelnika Ivana Viđak Bjedov za Slobodnu Dalmaciju

Pročelnica Službe za kulturu Grada Splita Maja Munivrana bila je angažirana u pripremi izložbe Salvadora Dalija, koja će za par dan abiti otvorena u Staroj gradskoj vijećnici, pa nije imala informacija o zaprimanju ministrove odluke, a ni o budućim koracima Grada Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Budući da je praznik, tek u srijedu, nakon što se utvrde pravni koraci te zaprimi i analizira službeno rješenje, moći ću konkretnije kazati što će se poduzeti sa strane Grada Splita'', rekla je splitska pročelnica za kulturu.

Mucalo je upoznat sa situacijom u Gradu i nije nestrpljiv u očekivanju očitovanja Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Budući da je praznik, do srijede ili četvrtka će se sigurno nešto znati. Gradske službe će donijeti svoju odluku, a onda ću se nakon toga ja očitovati'', rekao je Mucalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo