NEKAD I SAD / Pogledajte susret nekadašnjeg i današnjeg Zagreba u istom kadru

Ognjen Ivanović fotografira hrvatske gradove, uglavnom Zagreb, na malo drugačiji način. Stare fotografije određenih lokacija kombinira sa sadašnjim trenutkom putujući kroz vrijeme u jednom kadru

8.4.2015.
11:57
VOYO logo

Inspiriran radovima fotografa koji je filmske lokacije uklapao u stvarne eskterijere, projekt Zagreb – Nekad i sad pokrenuo je prije tri mjeseca, kao svojevrsnu "pauzu" između produkcije videa za svoj YouTube kanal Dobre ideje.

"Na Youtube kanalu Dobre ideje radim u slobodno vrijeme s djevojkom Draganom Momčilović i našoj publici redovito serviramo nove videe koristeći razne tehnike video montaže, od stop motiona pa sve do animacija", kaže Ognjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Startali smo prvog aprila prije pet godina kao totalni amateri s jednim ciljem: raditi svoj autorski audio i video materijal. Do sada smo uz svoje stalne videe napravili par projekata s Youtuberima s područja cijelog Balkana, a Zlatan Zuhrić-Zuhra, Davor Gobac, Dražen Scholz-Šolc također su bili dragi gosti u videima. Suradnje će se nastaviti i kroz ovu godinu tako da vas očekuje još puno zanimljivih videa sa našim dragim gostima kao i bez njih", najavljuje Ognjen dalji razvoj projekta.

Zagreb – Nekad i sad

Projekt Nekad i sad pokrenuo sam kao predah od rada na audio/video materijalu za naš Youtube kanal Dobre ideje. Nakon prve objave fotografije Nekad i sad reakcija ljudi bila je više nego fantastična, slike su se počele dijeliti na sve strane po svim društvenim mrežama, komentari podrške i pohvale te na tisuće lajkova itekakav su poticaj da si dam truda i nastavim dalje s fotografiranjem Zagreba", kaže Ognjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Paralelno sa slikanjem počeo sam pripremati video Nekad i sad jer to je ipak ono što najbolje radim, ali potrebno je jako puno posla oko pripreme videa, jer za razliku od jedne slike koju fotkam u jednoj sekundi te objavljujem bez naknadnog editiranja materijala, za video će biti potrebno jako puno slikanja (više od 2500 slika), montaže, snimanje muzike, da bi dobili ono što smo zamislili", najavljuje.

Osim domaćoj publici, Ognjen je svoj projekt "fotogeničnog Zagreba" predstavio i svjetskoj javnosti na portalu Bored Panda, gdje piše kako se nada da će te fotografije "potaknuti želju da se posjeti prekrasni Zagreb grad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali izbor do sada objavljnih fotografija možete pogledati u nastavku, a pozivamo vas da dalji razvoj Ognjenovog projekta pratite na njegovoj Facebook stranici. https://www.facebook.com/dobreideje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo