28. i 29. veljače

NASMIJTE SE: Zagreb, ali i Split ugostit će jednog od ponajboljih komičara

Hrvatsku očekuje novi posjet jednog od ponajboljih komičara danas – Dylana Morana, koji je već nastupio i oduševio publiku u Zagrebu, a sada stiže i u Zagreb i u Split.

Moran je nastupio u Zagrebu 2013. godine kada je rasprodao čak dva nastupa u Lisinskom. 28. veljače nastupit će pak u kinu Studentskog centra u Zagrebu, a dan kasnije stiže u Split, gdje će nastupiti u Domu HV-a Lora.

Moran stiže s potpuno novim šouom, prvim svojim stand-upom u tri godine. Turneja “Off The Hook” u Velikoj Britaniji je mahom rasprodana, pa su krajem 2015. dodavani novi nastupi, a kritičari su u zvijezde kovali Moranov jedinstveni pogled na ljubav, politiku, bijedu i svakodnevne apsurde života, servirane uz poetski zanos.


Štoviše, u britanskom The Telegraphu su ovako opisali njegov nastup: “Poboljašavajući Shakespearea, Dylan život svodi na četiri ere: djetinjstvo, neuspjeh, starost i smrt. Kada se suočite s njegovim šalama, svijet će vam odjednom izgledati bolje.”

Od Amerike i Europe do Australije njegove predstave Čudoviste 1 i 2, Like Totally, Što je ovo i Yeah Yeah zacementirali su reputaciju ovog pomalo neurednog kovača riječi i zaradili mu titulu “Oscara Wilda komedije”, te su mu nastupi mahom rasprodani.

U Britaniji Dylan Moran je najpoznatiji po ulozi irskog alkoholičara Bernard Black iz popularne TV-serije “Black Books”. Moran je dobitnik prestižne nagrade Perrier s edinburškog Fringe komičarskog festivala (1996.), a od tada ga prati ogroman uspjeh bilo kao komičara, bilo kao pisca. Osvojio je nagradu BAFTA, te Brončanu ružu Montreuxa za svoj sitcom “Black Books”. Njegova filmska karijera uključuje hit filmove poput romantično-zombijevske komedije “Shaun of the Dead” te film “Run Fat Boy Run”, a možda ste ga primjetili ovih dana kada je na hrvatskim malim ekranima repriziran film „Notting Hill“ ili „Calvary“.

 

 

Povratak na Net.hr