Upravo je objavljeno da će Jessica Biel i Clive Owen glumiti u filmu koji se snima po scenariju Tene Štivičić

Snimanje Nevidljivih počinje u listopadu u Londonu, režira Danis Tanović

FOTO: AFP

Drami Tene Štivičić Nevidljivi, koju slavna dramaturginja upravo adaptira za filmsku ekranizaciju, pridružili su se holivudske zvijezde Clive Owen i Jessica Biel, piše Variety.

Snimanje počinje u listopadu u Londonu, a oskarovac Danis Tanović će režirati film. Drama Nevidljivi praizvedena je u koprodukciji kazališta Transport i New Wolsey u Velikoj Britaniji, a objavljena je u britanskoj izdavačkoj kući Nick Hern Books. Štivičić ju je predstavila prošle godine u Zagrebu u istoimenoj zbirci drama uz Krijesnice i Sedam dana u Zagrebu, u izdanju Henacoma.

Sljedeći tjedan se predstavlja distributerima

Dramu je otkupila produkcijska kuća Good Films koja sada financira film, dok se Good Universe brine za distribuciju. Sljedeći tjedan bi projekt trebao biti predstavljen u Cannesu potencijalnim distributerima.

16.02.2016., Zagreb - U knjiznici Bogdana Ogrizovica odrzano je predstavljanje knjige Ive Stivicica Antologijske drame. Knjigu su predstavili urednica Marina Vujcic, Vojo Siljak i sam autor. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Tena Štivičić Davor Visnjic/PIXSELL

Owen i Biel glumit će par koji, usprskos relativno savršenim životima, shvate da žele još više. Priča prati još nekoliko ljudi s druge strane Londona, od kojih je svatko morao proći opasan i mučan put iz svoje zemlje da bi se dočepao Londona u kojem se nada boljem životu i prilikama.

U jednom trenutku se ovi potpuno različiti životi isprepliću u priči o klasi, identitetu i pripadnosti.