Najbolji umjetnici stižu u zagrebački Studentski centar

Ovogodišnji Velesajam kulture donosi bogat program iz svih područja umjetničkog djelovanja.

7.12.2012.
10:44
VOYO logo

Deveto izdanje Velesajma kulture, tradicionalne manifestacije Kulture promjene Studentskog centra koja na kraju svake godine predstavlja autorske radove iz svih područja umjetnosti, ali i znanosti, održat će se u svim prostorima Studentskog centra u Zagrebu od 13. do 16. prosinca 2012. Ulaz na sve programe je besplatan!

"Cilj nam je i dalje raznovrsnim i bogatim kulturnim programom promovirati i poticati autorski rad širokog kruga sudionika u području umjetnosti - kazalište, performans, ples, film, književnost, likovna i glazbena umjetnost, dizajn, moda - ali i različite vještine i znanja", naglasila je izvršna producentica festivala Silvija Stipanov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazališni program ove godine nudi 10 naslova

Koreografi Roberta Milevoj & Tomislav Feller dolaze s predstavom Rachel & Sonny, mladi redatelj Vedran Hleb predstavit će nam svoj uradak Žena od prije, a Paolo Tišljarić s čak dva naslova: Čekaonica ili tragedija o napaćenomu narodu -predstava je koja okuplja mlade glumce iz regije te Interes prema surovome životu nestao je poput dima (prema motivima iz kratkih priča Daniila Harmsa). Pogledat ćemo i predstavu Čovjek od jastukau režiji Morane Novosel, plesni projekt Brune IsakovićaZaziv, dok kazališna udruga Kufer stiže s predstavomBolest smrti redatelja Saše Božića.

Šest glazbenika mlađe hrvatske i slovenske jazz generacije

Glazbeni program na svojim će plećima ponijeti netom oformljeni bendovi, no s već podosta sviračkog staža. Pod nazivom B's FUNstellation (skraćeno od Baja's) krije se šest glazbenika mlađe hrvatske i slovenske jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. Članovi ovog sastava, do sada su surađivali s mnogobrojnim glazbenicima te sudjelovali u različitim projektima poput Elvis Stanić Group, Jazz Me Do Quintet, Satellite Quartet, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Jazz Orkestar HRT-a, HGM Jazz orkestar Zagreb, Zoran Predin i itd. Za ovogodišnji festival pripremili su hrpu dobrog groove jazza, stoga očekujte plesnu atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduća uzdanica festivala je Londiner, novi indie/rock sastav nastao u jesen prošle godine u Zagrebu. Slijedi indie bend, Big Strip Gorila nastao 2010. Kažu za sebe da im je zvuk moderno rockerski. Iza sebe već imaju i EP koji su simbolično nazvali "Big Strip Gorila EP" i s kojeg je skinut najavni singl "U stilu tebe". Već su dijelili pozornicu s Partibrejkersima i Darkom Rundekom, ali i odsvirali 30-ak koncerata .

Tu je i nezaobilazni Kset Caffe -glazbeno zabavni program Kluba studenata elektrotehnike, prezentacija radionice zapadnoafričkih ritmova, Velesajamske karaoke, DJ programi i još neka iznenađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modni blogeri

Iz likovnog programa možete pogledati izložbu Portret Muzičkog salona fotografa Mateja Grgića, izložbu skate fotografija My Way Kristijana Smoka u predvorju Kina i tri video instalacije: FractalScapes - Interaktivan prijedlog Fraktalne Geometrije, Mreža u pokretu te Mah Mah ( Hack Vulgaris- umjetničko-elektronski-VJ-zvučni sastav,)

U Galeriji SC očekuju vas Modni blogeri i njihov program Blog on. Tijekom Velesajma kulture, virtualni svijet mode iz osobnog ormara seli se u prostor Galerije SC koja postaje središnjica mode za svakoga. Ako imate pitanja, trebate savjete o odijevanju i stilu, želite čuti i vidjeti o svijetu mode iz prve ruke ili samo želite popiti kavu u dobrom društvu, dođite i družite se s modnim blogerima i sudjelujte u planiranim razgovorima, revijama i radionicama!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skate klub Shpaolin, ove godine stižu s programom, koji osim navedene izložbe skate fotografija uključuje i skate natjecanje Chill night skate contest u predvorju Kina te glazbeni program u Sretnoj kući.

Provjerite svoje (ne)znanje

Program Filmskih mutacija - festivala nevidljivog filma, pod nazivom Slika katarze također će se pridružiti 9. Velesajmu kulture, kao i nekoliko samostalnih filmskih naslova, od kojih izdvajamo kultne Plan 9 from Outer Space i Night of the Living Dead .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve ljubitelje novih tehnologija, naš I´MM lab, pripremio je radionicu Biohacking vs Biopunk, a za zaljubljenike u stih tu je Književni salon koji će ugostiti mladog pjesnika Aleksandra Hut Kona.

Internetski magazin pop kulture Ravnododna.com i udruga Jedna nova poruka predstavit će svoj rad, a u programu Otvorena redakcija kroz dvosatnu će raspravu prošetati temama koje dotiču sadržajni i formalni modus operandi specijaliziranog medija u internetskom prostoru kao i trenutnu poziciju nezavisnih kulturnih medija i projekata u Zagrebu i Hrvatskoj. Svoje (ne)znanje o svemu i svačemu, posjetitelji mogu provjeriti u kvizu prigodnog imena Kvizna situacija koji priprema ekipa Dada Jihad, svestranog Maria Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo