Mucalo: Mojih prvih 100 dana u HNK već je počelo

Duško Mucalo neće odustati od toga da postane intendant splitskog HNK.

19.6.2010.
11:39
VOYO logo

"U ponedjeljak će splitsko Gradsko vijeće dati svoj komentar na to što me ministar kulture Božo Biškupić nije potvrdio za intendanta splitskog HNK. To je sve što imam za kazati, uz podsjećanje na činjenicu da sam na to mjesto izabran legalnim putem", kazao je Mucalo nakon što je puknula vijest kako ga ministar ne smatra dovoljno kompetentnim za danu mu funkciju.

arti-201006180647006Kaže, Kazališno vijeće predložilo ga je Gradskom vijeću koje ga je također prihvatilo, i ima sve uvjete da bude intendant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dapače, imam i uvjeta viška: na tom se mjestu traži deset godina staža u struci, a ja sam ih skupio 27, a uz to imam i status slobodnog umjetnika, što se uopće ne traži. Ali, nemam ja sad vremena previše razglabati, jer sam u velikom poslu. Posljednjih dana razgovaram sa svim članovima splitskog HNK, detektiram probleme i tražim rješenja. I, ne, neću tek tako odustati, a siguran sam da će uz mene biti članovi Gradskog vijeća", kazao je nesuđeni intendant novinarima Jutarnjeg lista.

"Budimo realni, zbog čega je ministar to napravio? Zbog političkih igara? Kod mene ih nema. Nisam ja nikakav Kerumov čovjek, ja sam Duško Mucalo, umjetnik iz Splita koji želi dobro svom gradu i teatru. Jedini razlog Biškupićevog odbijanja može biti pritisak jednog dijela javnosti. Ako je tako, preporučio bih mu da malo bolje sagleda tko predvodi tu javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda gospođa Mani Gotovac koja me naziva klaunom i uličnim zabavljačem, a zaboravlja da je upravo ona prva u kazalište dovela Severinu, odnosno estradu. Ne osuđujem je, ali ne mogu se načuditi da upravo ona sad viče protiv mog dolaska", kazao je Mucalo.

Očito Mucalo nije gubio vrijeme, nego se odmah nakon odluke Gradskog vijeća bacio na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mojih prvih 100 dana već je počelo. Uspio sam nagovoriti Almiru Osmanović da ostane šefica baleta, to mi je bio veliki uspjeh. Sa svim drugim ljudima iz teatra razgovaram i razgovarat ću, a i nakon ovakvog ministrovog poteza, nakon što se Gradsko vijeće očituje o svemu, ja još uvijek vjerujem da ćemo se 1. listopada u HNK svi skupiti i zajedno krenuti u nove pobjede", nastavio je Mucalo.

"Evo, novinari su mi izvukli program kojim sam osvojio Kazališno vijeće, podcrtali su svaku gramatičku grešku i počeli se zgražati nad pasusom u kojem piše da u programu neću zaobići svjetske klasike poput Aristotela. Naravno, svakom je jasno da sam mislio na Aristofana. Zato me iskreno razveselila reakcija meni nepoznatog čovjeka neki dan na splitskoj rivi. Prišao mi je i rekao: 'Ne daj se, Mucalo. Ako treba, u teatar ćemo postaviti i Aristotelovu Poetiku!", kazao je Mucalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006180570006 arti-201006070725006

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo