Mucalo izgubio potporu Grada Splita!

Novi, veliki skandal potresa splitski teatar. Nakon dobivanja financijskog izvješća o poslovanju Hrvatskog narodnog kazališta Split u prošloj godini, Duško Mucalo, v.d.

24.2.2012.
20:37
VOYO logo

Naime, prema financijskom izvješću, splitski je teatar prošlu godinu završio s minusom od gotovo 2,4 milijuna kuna.

"Neprihvatljivo je financijsko poslovanje HNK Split bez obzira na obrazloženja. Još nam nedostaje programsko izvješće, koje je dostavljeno Kazališnom vijeću. Duška Mucala predstavili smo kao ekonomskog menadžera. U umjetničkom smislu sve je do sada išlo besprijekorno, ali razočarani smo zbog ovog drugog, financijskog segmenta. Bili smo uvjereni da će financije držati pod kontrolom. No, nije pokazao ekonomsku strategiju. Upozorila sam Duška Mucala da do kraja godine financije moraju biti pozitivne ili barem na nuli. On je, međutim, svoje kompetencije, koje je naglašavao kao prednost, sada apsolutno izgubio", izjavila je u petak Anđelka Visković, zamjenica splitskog gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u ponedjeljak, na sjednici splitskog Gradskog vijeća, prema najavama dogradonačelnice Visković, po novom modelu birat će se članovi novog Kazališnog vijeća HNK Split.

Mucalo tvrdi da je došlo do nesporazuma

Zbog velikog minusa, odnosno neprihvatljivog financijskog izvješća, postoje i elementi za hitno razrješenje intendanta HNK Split. Međutim, prema objašnjenju Anđelke Visković, s obzirom na to da je Duško Mucalo vršitelj dužnosti intendanta te da će se već za petnaest dana raspisati novi natječaj za intendanta, nema nikakve potrebe za njegovim hitnim razrješenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duško Mucalo, za razliku od Anđelke Visković, tvrdi suprotno te ističe da je nastao nesporazum. "Realni minus za 12 mjeseci je 317.785 kuna, a minus koji je napravilo Splitsko ljeto za samo jedan mjesec iznosi 338.600 kuna. Najobjektivniji je minus od 1,5 milijuna kuna zbog tri premijere više, ali pokrit će ga HNK svojim vlastitim sredstvima i novcem sponzora", kazao je Duško Mucalo.

Naglašava da je u splitskom teatru puno više gledatelja, više premijera pa sve ovo što se događa, kaže Mucalo, rezultat je političkih igara i nagađanja. "Ja imam podršku ljudi u HNK Split, a bez potpore Grada ne mogu opstati. No, zna se tko je gradonačelnik Splita i predsjednica Gradskog vijeća. Predsjednica Gradskog vijeća i gradonačelnik odlučili su da obavljam ovu funkciju. Kad oni odluče da je više ne obavljam, zahvalit ću se i bez trunke ljutnje otići s ovog mjesta", komentirao je Mucalo. Tri nova člana Kazališnog vijeća koje će splitski vijećnici izabrati u ponedjeljak, na dužnost bi trebali stupiti već 5. ožujka. Grad Split predložit će da to budu Sanja Erceg Vrekalo (aktualna predsjednica Kazališnog vijeća), Sanja Quien i Ana Domančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostala dva člana dat će samo kazalište. Jedan će biti iz redova umjetnika, a drugi iz redova zaposlenika. Valja podsjetiti da su splitski kazalištarci na ponovljenim izborima za svog predstavnika u Kazališnom vijeću izabrali glumca Trpimira Jurkića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo