MSU / seli u stanove građana Novog Zagreba

Umjetnička djela iz zbirki MSU-a nakratko će se preseliti u stanove Novog Zagreba.

29.6.2012.
13:51
VOYO logo

Austrijska multimedijska umjetnica Claudia Bosse u suradnji s dizajnerom zvuka Güntherom Auerom osmislila je projekt koji će ostvariti u formi originalnog umjetničkog rada.

Naime, od prosinca 2011. Claudia Bosse i dizajner zvuka Günther Auer intenzivno surađuju sa stanovnicima Novog Zagreba, koji postaju dio sustava posebnog umjetničkog transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjetnička djela iz zbirki MSU-a nakratko će se preseliti u stanove Novog Zagreba, urbane sredine u kojoj je smješten Muzej, u dio grada koji od vremena nastanka ima kontroverznu poziciju: neki su ga nazivali 'velikom spavaonicom', a drugi 'novim središtem grada'. S druge strane, ljudi koji žive u stanovima u kojima se nastanila umjetnost, preselit će se na nekoliko dana u Muzej, osvojit će ga kao novi životni prostor i svoje životne priče izložiti publici.

Biografski krajolici Novog Zagreba i Dominant power: što nam je činiti?

U prvom dijelu Biografski krajolici Novog Zagreba umjetnička djela iz zbirki MSU-a bit će premještena u izabrane stanove novozagrebačkih stanovnika, kao i na jednu fasadu, gdje će biti dostupni javnosti, a po povratku u Muzej bit će uvrštena u stalni postav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Dominant power: što nam je činiti? stanovnici tih stanova postat će dio muzejske žive instalacije: u prostoru omeđenu tlocrtom vlastitog stana sudjelovat će tijelom, osobnim pripovijestima, dokumentarnom građom, kao i audio i videoarhivom.

Dok novi stanovnici Muzeja na taj način redefiniraju vlastiti život, transformiraju ga, sam Muzej postaje mjesto kojemu su oni udahnuli svakodnevni život, ali i mjesto eksperimentiranja drugačijim oblicima zajedništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preseljenje umjetničkih djela iz MSU-a Claudie Bosse izvodi se u sklopu ovogodišnjeg Eurokaza

Claudia Bosse će kroz projekt pokrenuti pitanja o gradskim utopijama, idejama življenja, konceptima novih gradova (modernizam), pitanje umjetnosti koja računa na participaciju, kao i pitanje definicija i organizacija ljudskih zajednica i njihovo vrednovanje na tržištu umjetnina, stoji na stranicama Muzeja suvremene umjetnosti.

Djela iz zbirki MSU-a izložena u stanovima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan PICELJ: Remember Malevitch, 1986. Mio VESOVIĆ: Šarović I, 1980. Mio VESOVIĆ: Za Rexa, 1983. Ivan POSAVEC: Žena pred televizorom, 1982. Ivan POSAVEC: Recital,1983. Braco DIMITRIJEVIĆ: Prolaznica koju sam slučajno sreo u 16.04, 2001. Boris BUĆAN: New York, The portrait of Jesus Christ, Sept 11, 2001, 2001. Ivan Ladislav GALETA: Dvosmjerni bicikl, 1978.-1979. Mladen STILINOVIĆ: Iz početnica, 1977. Željko JERMAN: Moja godina II, 1997.

Projekt će trajati od 30. lipnja do 2. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo