Možda ovi prosci nisu neka ponuda, ali boljih nema

7.4.2011.
16:21
VOYO logo

U petak, 15. travnja u 19.30 sati u kazalištu Gavella odigrat će se premijera predstave ŽenidbaNikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Mateje Koležnik.

Skupina prosaca stiže u dom djevojke sasvim zbunjene onime što joj se nudi: stidljivi mladić i njegov pretjerano aktivni prijatelj, ostarjeli pomorac prepun poluizmišljenih priča, namrgođeni ekonom koji sve to shvaća kao posao što se mora obaviti, bojažljivi časnik kojem je najvažnije da žena zna francuski mada ga on sam ne zna, te užurbani trgovac, doista i nisu neka ponuda, ali - boljih nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barem ne u Gogoljevoj briljantnoj komediji, što poput svih njegovih tekstova ponajprije osvaja čudesnim humorom i neuhvatljivim karakterima, autsajderima koji pokušavaju pronaći svoje mjesto u svijetu, pa se guraju, komešaju, bore, nadmudruju, svađaju, vesele...

Sebi svojstvenom duhovitošću N. V. Gogolj je Ženidbu podnaslovio kao "posve nevjerojatan događaj u dva čina", mada u njoj, zapravo, nema ničega nevjerojatnog, možda tek neobičnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te "obične ljude čija duša ne teži za sveopćom ljepotom, već za najminimalnijom socijalnom egzistencijom", kako ih je jednom netko opisao, u Ženidbi, pod redateljskim vodstvom Mateje Koležnik, igraju Dijana Vidušin, Dubravka Miletić, Jelena Miholjević, Franjo Dijak, Ozren Grabarić, Sven Šestak, Nenad Cvetko, Boris Buzančić, Đorđe Kukuljica i Filip Križan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo