Imate li hrabrosti testirati razminirana područja od Vukovara do Dubrovnika

23.1.2013.
13:57
VOYO logo

Najodvažnijih 7 plesača bit će izabrani tijekom edukativno-kreativne radionice nakon čega će započeti pripreme za plesnu turneju po divnim ali i potencijalno opasnim lokacijama lijepe naše. Montažstrojev dokumentarno-igrani film Protunapad u režiji Boruta Šeparovića snimat će se sljedeće dvije godine.

Protunapad je film s karakteristikama road movie žanra, a pratit će sazivanje plesne skupine Protunapad koja će kombijem putovati od Vukovara do Dubrovnika u potrazi za razminiranim lokacijama u Hrvatskoj. Ispred svakog bivšeg minskog polja, danas razminiranog, sastat će se s nizom osoba – pirotehničarima (aktivnima, umirovljenima i stradalima), vojnicima koji su u ratu pretrčali preko minskog polja, stradalnicima minskih incidenata, političkim i stručnim predstavnici državnih ureda i agencija u području razminiranja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s plesačima ove će ih osobe uvjeriti u sigurnost kretanja na odabranoj lokaciji ili će pak izraziti svoje sumnje i strah vezane uz skrivenu opasnost minskih naprava koje su možda, unatoč akcijama razminiranja, zaostale u zemlji. Tek u trenutku u kojem će sugovornik plesača uvjeren u osobnu sigurnost pristati zakoračiti polje i zaplesati, čitava će ekipa zagaziti na tlo kako bi snimila plesnu izvedbu u funkciji aktivističkog zagovora slobode.

Neotkrivena slika minskog problema u Hrvatskoj

Film Protunapad pokazat će do sada neotkrivenu sliku minskog problema u Hrvatskoj, ali će i audiovizualnu i plesnu/izvedbenu umjetnost postaviti u angažiranu poziciju u kojoj je ples više od umjetnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti slanjem kratkog životopisa i kontaktnih podataka na protunapad@montazstroj.hr sve do 26. siječnja nakon čega će od 28. siječnja do 2. veljače sudjelovati u obaveznoj edukativno-kreativnoj radionici u kojoj će proširiti svoje znanje o minskom problemu u Hrvatskoj te testirati vlastitu hrabrost za sudjelovanje u ovom jedinstvenom projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo