Ma tko je potrošen?

10.7.2012.
15:17
VOYO logo

Unatoč ljetnoj vrućini, ekipa Montažstrojeva projekta 55+ ovih je dana odradila prezentaciju radionica na kojima su osobe starije od 55 godina sudjelovale posljednjih šest tjedana u Međunarodnom centru za usluge u kulturi – Travno.

Generacija 55+ pokazala je kako se snalazi u plesnim i dramskim izrazima, što je naučila u novomedijskim radionicama te kakve je stavove artikulirala u grupnim razgovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Travno je na jedan dan postalo okupljalište vesele družine od preko 70 osoba starijih od 55 godina, te još dvadesetak mladih voditelja projekta, radionica te volontera. Prezentacija je ujedno bila i prvi događaj u kojem su se okupili svi protagonisti projekta u isto vrijeme na istom mjestu nakon polaženja radionica u raznim kulturnim centrima Zagreba", navodi producentica Nataša Mihoci.

Grand finale: 'Potrošeni'

Prvo javno predstavljanje generacije 55+ svojevrstan je eksperiment za mnogo veći događaj kojim će projekt kulminirati u rujnu, podsjeća Mihoci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prezentacija radionica predstavlja početak intenzivnog rada na kazališnoj predstavi u kojoj će svatko od sudionika projekta dobiti točno onoliko sekundi koliko ima godina kako bi javnosti ispričao koje su najvažnije minute u životu. Premijerna izvedba kazališne predstave 55+ zakazana je za 23. rujna, a reprizna za 24. rujna 2012. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Čitav proces rada s osobama starijima od 55 godina bilježe kamere, što će rezultirati jedinstvenim dokumentarnim filmom Potrošeni", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo