Naši roditelji ne pripadaju zaboravu!

'Želimo da nam kažu nešto o najvažnijoj minuti svoga života. Na taj način zapravo prenosimo poruku bezvremenskih ljudskih vrijednosti....

19.4.2012.
16:16
VOYO logo

U samo tri dana medijske kampanje na projekt "55+" se prijavilo 20-ak ljudi, otkriva nam producentica Nataša Mihoci.

Ipak, intenzivnije prijave očekuju u sljedećim tjednima, a poslali su i stotinjak pisama umirovljenim članovima umjetničkih strukovnih udruga kako bi svojim umjetničkim i životnim iskustvom pomogli oživotvorenju ovog plemenitog projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujemo da mnogi od njih imaju osjećaj da ne pripadaju zaboravu te da imaju još puno toga za reći i pokazati", navodi Mihoci.

Početno okupljanje trajat će od 07. do 13. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih, a projekt će se odvijati u raznim kulturnim centrima grada Zagreba - Ribnjak, Travno, Maksimir, Prečko, Trešnjevka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko godina, toliko sekundi u predstavi

"Našim sudionicima projektne aktivnosti će biti dostupne u blizini mjesta stanovanja. Nakon dvomjesečnog rada u grupama, sve ćemo sudionike ujediniti kako bismo u rujnu u Zagrebačkom kazalištu mladih premijerno izveli kazališnu predstavu '55+'. U predstavi će svatko od sudionika imati točno onoliko sekundi koliko imaju godina, a scenske radnje koje će izvoditi temeljit će se na onome što su naučili na kreativnim radionicama u sklopu projekta", kaže nam producentica.

Tijekom procesa, sa sudionicima će voditi individualne i grupne razgovore kako bi stvorili materijal za dokumentarni film. Pokušat će ih potaknuti da im pričaju o svom životu, sretnim i tužnim trenucima, razočarenjima ali i lijepim momentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da nam kažu nešto o najvažnijoj minuti svoga života. Na taj način zapravo prenosimo poruku bezvremenskih ljudskih vrijednosti. Montažstrojeva publika je inače mlađa, urbana populacija, tako da smatramo da poruke osoba starijih od 55 godina itekako mogu pozitivno utjecati na mlade danas, te im promijeniti percepciju o vrijednostima", kaže Mihoci.

Druženje, zabava, nova prijateljstva...

Još jedan bitan segment projekta jest međugeneracijska solidarnost. Projekt okuplja mlade volontere koji će kroz rad moći steći radno iskustvo te vidjeti iz prve ruke kako se radi u Montažstroju. Osim toga, volonteri će razgovarati sa sudionicima projekta te im pomoći da se uspješno snađu u ovom umjetničkom procesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da će svi sudionici projekta – generacija 55+, volonteri, umjetnici te drugi suradnici – na ovaj način doživjeti jedno nezaboravno iskustvo. U dosadašnjim projektima Montažstroja među suradnicima projekta razvila se značajna razina društvene kohezije, a očekujemo da će se to dogoditi i na ovom projektu. Druženje, zabava, nova poznanstva, učenje, kazališna predstava, dokumentarni film, ali i društveno osjetljiva poruka – sve su to dijelovi projekta '55+'", zaključuje Mihoci.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo