Ministarstvo kulture financirat će i elektroničke medije

Ministarstvo kulture na svojim mrežnim stranicama objavilo je natječaj za financiranje javnih potreba u kulturi za 2011.

1.6.2010.
16:10
VOYO logo

Ministar kulture Božo Biškupić je na konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo što će se tako brže i učinkovitije rješavati novac za ponuđene projekte koje će to ministarstvo putem natječaja prihvatiti.

Novost je da će ministarstvo od ove godine financirati i nove medije (elektroničke časopise) te da se prijavljeni programi s područja arheologije odobravaju unutar Uprave za arhivsku djelatnost i arheološku baštinu, a ne kao dosad kroz dvije uprave - Upravu za zaštitu kulturne baštine i Upravu za kulturni razvitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rok za prijavu je do 20. srpnja, znatno ranije u odnosu prema rokovima proteklih godina, rekao je ministar Biškupić.

Od interesa za Hrvatsku smatrat će se programi koji hrvatsku kulturu stavljaju u europski kontekst, promiču interkulturni dijalog, razvoj civilnog društva, koji su stručno utemeljeni, visoke razine kvalitete, ekonomični, profilirani u odnosu prema osnovnoj djelatnosti organizatora te oni koji teku kontinuirano, izvijestila je državna tajnica u ministarstvu Nina Obuljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekla je da je pri kraju izradba novog zakona o HRT-u o kojem bi se, po njezinim riječima, prije ljeta trebalo raspravljati u Hrvatskome saboru.

Novinare je zanimalo je li DORH u sklopu istrage o "slučaju Varšavska" bio i u Ministarstvu kulture, na što je ministar Biškupić odgovorio da je to ministarstvo dalo svoje mišljenje te da nitko iz DORH-a u njemu nije bio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo