Mila Elegović o EU zna puno više nego što ste mislili

Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji svakim je danaom sve izvjesnije, našim domaćim aferama unatoč i uprkos. Unutar Unije Hrvatsku očekuju mnoge poteškoće koje tek treba rješavati.

4.2.2011.
16:56
VOYO logo

Hrvatski građani će, jednako kao i njihovi političari, morati vrlo brzo „naučiti plivati“ u vodama još čvršćih i besmislenijih administrativnih struktura no što su ove kokve trenutno posjedujemo.

Ipak, da ni političarima u Uniji nije lako, posebno kada najiskrenije žele uvesti pozitivne promjene u okoštale birokratske državne strukture i radom za „opće dobro“ ostvariti pozitivne pomake u osobnoj političkoj karijeri, pokazat će nova predstava Kazališta Komedija „Da, ministre!“ s Milom Elegović u glavnoj ulozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava je nastala prema motivima kultne britanske serije „Yes, minister“ koju su napisali Sir Antony Jay i Johnathan Lynn. Ministar je kasnije postao premijer, ali osnovna ideja bila je ista. Nesnalaženje novog ministra u beskrajnim hodnicima birokracije unutar kojih se svaka ideja o promjeni, uštedi ili, ne daj bože, brizi za građane čijim se porezom taj golemi aparat hrani, zaluta ili pak bespovratno izgubi.

Kako je borba s problemima koje izaziva administrativni aprat čije ovlasti su veće i od onih koje imaju predsjednici pojedinih europskih država u Europskoj Uniji već odavno neugodna stvarnost, komedija „Da, ministre“ ponovno je aktualna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi od vrlo podatnog predloška postavio iznimno duhovitu i dinamičnu društvenu satiru, redatelj Zoran Mužić, glavnu je ulogu povjerio Mili Elegović.

Time se odnosi između žene koja se našla u žrvnju uigranog tima državnih činovnika kojeg čine stalni tajnik u ministarstvu (Saša Buneta / Željko Duvnjak), ministričin osobni tajnik (Goran Malus), njezin politički savjetnik (Igor Mešin), tajnik vlade (Damir Lončar), glavni tajnik Sindikata državnih zaposlenika (Vinko Kraljević) i ministričina tajnica za tisak (Ana Kraljević).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako će gledatelji u ovoj brzoj, duhovitoj i satiričnoj komediji pronaći mnoge sličnosti s trenutnom hrvatskom političkom situacijom, a ministričine dvojbe činit će im se vrlo vjerojatnima i uvjerljivima, ipak je riječ o opisu političke situacije koja Hrvatsku tek očekuje. (Lidija Zozoli)

U glavnim su ulogama Mila Elegović, Saša Buneta / Željko Duvnjak, Goran Malus, Igor Mešin, Davor Svedružić, Damir Lončar, Vinko Kraljević, Ana Kraljević i Emil Kuzminski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera je zakazana za 10. veljače u 19.30 sati.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo