Koliko znate brkatih žena koje pričaju o seksu?

Bryony Kimmings osmislila je smiješnu i iskrenu predstavu o ženskoj seksualnosti u 21. stoljeću.

27.11.2013.
15:25
VOYO logo

Mlada britanska umjetnica Bryony Kimmings "nešto je sasvim drugačije". To je performans umjetnice koja svoje kreativno vrijeme raspoređuje između monodrame, kabarea, komponiranja muzike, dokumentaraca i zvukovnih instalacija.

Tabui i anomalije britanskog društva

Njen rad opisuju 'većim od života', vizualno je glasna, često nepredvidljiva, ali uvijek zabavna i provokativna. Bryony kaže da inspiraciju pronalazi u tabuima te anomalijama britanskog društva i kulture i predstave su joj uvijek autobiografske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez puno oklijevanja otkriva svoje prljavo rublje kako bi potakla na razgovor o teškim temama, odnosno, ono što drugi smatraju teškim temama. I svom se radu uvijek potpuno prepušta.

Priznanje vlastite gluposti

Slavu i priznanje je stekla 2010. autobiografskom predstavom Sex Idiot u kojoj je otkrila svoju seksualnu povijest nakon što je spoznala da se zarazila seksualno prenosivom bolesti. U neobično iskrenoj predstavi neustrašivo govori o vrlo privatnim stvarima - i priznaje vlastitu glupost - ujedno raščlanjujući što joj se sve dogodilo. A naročito zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom je cabaretskom predstavom osvojila brojne nagrade, uključujući Time Out nagradu najbolje predstave u "off-West End and Fringe Theatre" kategoriji.

Godinu dana kasnije opet je ogoljela svoju intimu u predstavi 7 dana pijana u kojoj je surađivala sa znanstvenicima kako bi otkrila kako alkohol utječe na njenu kreativnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne nagrade

Ovih je dana, međutim, londonski kritičari dižu u nebo zbog predstave koju izvodi sa svojom 9-godišnjom nećakom Taylor. U njoj se na svoj svojstven - seksi i provokativan - način bavi pretjeranom seksualizacijom djece u današnjem društvu.

Bryony i Taylor izmislile su globalnu tinejdžersku zvijezdu Catherine Bennett koja voli dinosaure, vožnju biciklom, tjesteninu s tunom i koja se zaklela da će postati svjetski poznata samo zato da bi dokazala da može postojati alternativa sadašnjim starletama. Bryony uspješno glumi mladu Catherine, a Taylor njenu menadžericu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom predstavom Bryony je istinski zainteresirala ne samo ljubitelje kazališta i svog rada, nego i društvene strukture. Već je gostovala u britanskom parlamentu, zbog nje ju je potražila Yoko Ono, legendarna udovica još legendarnijeg Johna Lennona, a predstavom se bavio i ozbiljni govorni BBC-jev Radio 4 na kojem je Bryony gostovala u okviru emisije Ženski sat. Bryony u Lisinski dovodi Soho Theatre koji vrhunskim alternativnim komičarsko-kabaretskim umjetnicima svakodnevno otvara svoja vrata u srcu Londona. Upravo je to kazalište predstavilo predstavu Credible Likeable Superstar Role Model s kojom su Bryony i Taylor ove godine osvojile nekoliko nagrada. Bryony morate vidjeti. Neobična je to i rijetka poslastica koju svakako treba doživjeti. Jedina prilika vam je u nedjelju 8. prosinca od 18.30 sati u maloj dvorani Lisinskog!

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo