Knjiga koja će posramiti građane Njemačke

Justyna Polanska je prije godinu dana napisala je knjigu pod naslovom 'Pod njemačkim krevetima' o svojim iskustvima koja je stekla čisteći po njemačkim kućanstvima.

26.4.2012.
13:44
VOYO logo

Naime, Justyna Polanska (pseudonim) je prije 11 godina došla iz Poljske u Njemačku. Željela je postati vizažistkinja, ali škola u koju se željela upisati bila je skupa. Morala je zaraditi novac da bi mogla financirati svoje školovanje, pa je prvo čuvala djecu u njemačkim obiteljima, a potom je počela raditi kao čistačica po kućama. Pri tome joj se svašta događalo, često i vrlo neugodne stvari.

"Događalo se da se muškarci preda mnom skinu i predlažu mi seks i slično. Kada dam oglas u novinama, nazovu me i pitaju: 'Imate li i crveni donji veš?'. I to iako je u mom oglasu jasno stajalo da želim čistiti i glačati rublje", ispričala je nakon što je napisala prvu knjigu. Događalo se i da je vrijeđaju, da joj plate manje nego što je dogovoreno ili da joj čak uopće ne plate, a ona nikada sudskim putem nije tražila zadovoljštinu jer je radila na crno, piše Deutsche Welle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Top lista pronalazaka ispod kreveta, broj 2

No, Justyna je ipak našla načina da se osveti, pa je napisala knjigu u kojoj je opisala sve što je doživjela u njemačkim kućanstvima. Reakcije na njezinu prvu knjigu bile su brojne i burne. Justyna je postala samouvjerenija, ali je nastavila čistiti po kućama. O svemu što joj se dogodilo piše u drugoj knjizi pod naslovom 'Ne sasvim čisto' u kojoj priča i o svojim novim doživljajima na poslu.

Tako je u drugoj knjizi objavila novu top listu stvari otkrivenih pod njemačkim krevetima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Knjiga 'Pod njemačkim krevetima' čije su stranice napola izgorjele 2. Puna pelena - za odrasle 3. Ček za operaciju povećanja grudi 4. Duda varalica s tragovima ruža za usne u kućanstvu bez djece 5. Čipkasto donje rublje s integriranim gumenim penisom 6. Plazma-televizor za koji se tjednima vjerovalo da je izgubljen 7. Mrtva ptica koju je vjerojatno mačka tu dovukla 8. Mali srebrni tanjurić s dvije crte kokaina 9. Lula za hašiš 10. Duže vrijeme upotrebljavana zubna proteza

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo