Knjiga koja će posramiti građane Njemačke

Justyna Polanska je prije godinu dana napisala je knjigu pod naslovom ‘Pod njemačkim krevetima’ o svojim iskustvima koja je stekla čisteći po njemačkim kućanstvima. Sada je izdala i drugu knjigu na tu temu, pod naslovom ‘Ne sasvim čisto’.

Naime, Justyna Polanska (pseudonim) je prije 11 godina došla iz Poljske u Njemačku. Željela je postati vizažistkinja, ali škola u koju se željela upisati bila je skupa. Morala je zaraditi novac da bi mogla financirati svoje školovanje, pa je prvo čuvala djecu u njemačkim obiteljima, a potom je počela raditi kao čistačica po kućama. Pri tome joj se svašta događalo, često i vrlo neugodne stvari.

“Događalo se da se muškarci preda mnom skinu i predlažu mi seks i slično. Kada dam oglas u novinama, nazovu me i pitaju: ‘Imate li i crveni donji veš?’. I to iako je u mom oglasu jasno stajalo da želim čistiti i glačati rublje”, ispričala je nakon što je napisala prvu knjigu. Događalo se i da je vrijeđaju, da joj plate manje nego što je dogovoreno ili da joj čak uopće ne plate, a ona nikada sudskim putem nije tražila zadovoljštinu jer je radila na crno, piše Deutsche Welle.

Top lista pronalazaka ispod kreveta, broj 2

No, Justyna je ipak našla načina da se osveti, pa je napisala knjigu u kojoj je opisala sve što je doživjela u njemačkim kućanstvima. Reakcije na njezinu prvu knjigu bile su brojne i burne. Justyna je postala samouvjerenija, ali je nastavila čistiti po kućama. O svemu što joj se dogodilo piše u drugoj knjizi pod naslovom ‘Ne sasvim čisto’ u kojoj priča i o svojim novim doživljajima na poslu.

Tako je u drugoj knjizi objavila novu top listu stvari otkrivenih pod njemačkim krevetima:

1. Knjiga ‘Pod njemačkim krevetima’ čije su stranice napola izgorjele
2. Puna pelena – za odrasle
3. Ček za operaciju povećanja grudi
4. Duda varalica s tragovima ruža za usne u kućanstvu bez djece
5. Čipkasto donje rublje s integriranim gumenim penisom
6. Plazma-televizor za koji se tjednima vjerovalo da je izgubljen
7. Mrtva ptica koju je vjerojatno mačka tu dovukla
8. Mali srebrni tanjurić s dvije crte kokaina
9. Lula za hašiš
10. Duže vrijeme upotrebljavana zubna proteza

Povratak na Net.hr