Kerum: Sve će biti kako kaže gospođa Osmanović

Posljednjeg radnog dana Almira Osmanović, dosadašnja ravnateljica Baleta splitskog HNK, postavila je uvjete Željku Kerumu i zaprijetila kako će raspustiti Balet ako se ne zaposle novi plesači.

1.10.2010.
12:14
VOYO logo

Almira je u proteklih osam godina napravila čudo, podigla splitski Balet iz pepela, te napravila od njega ponos i kazališta i grada, a k tomu i rentabilan izvozni proizvod. Zahvaljujući velikim turnejama Baleta po Italiji, HNK Split već nekoliko godina redovito prezimljava u Europi, dok se HNK Hajduk ove jeseni tome prvi put tek smije nadati.

No, nacionalna baletna prvakinja i nekadašnja zvijezda baletnih pozornica sama je dovela u pitanje svoju poziciju i uz to založila sve što je u proteklih osam godina napravila, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baletni je ansambl poput sportske ekipe i ne može si dopustiti nekoliko mjeseci nerada i čekanja tko će biti novi intendant. Almira Osmanović stoga je novu sezonu i rješavanje kadrovskih pitanja dogovarala i s dosadašnjim, ali i s dolazećim intendantom.

O međunarodnoj audiciji koju je ljetos održala Almira Osmanović, i o tome da je angažirala osmero novih plesača, Mucalo kaže da su se upravo tako dogovorili, da je on temeljito proučio stanje u Baletu i obećao ravnateljici da će prvog dana svoje intendanture potpisati sve nove ugovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrljić je sebi pripisao i planiranje baletne sezone, pa tako i premijere Giselle, koja će 16. listopada otvoriti novu sezonu HNK. Ali se nije složio s brojem plesača koje namjerava zaposliti Almira Osmanović. Prema njezinim riječima, nedavno joj je poručio da će svima biti potpisani ugovori, ali nekima od njih samo na mjesec dana.

No, ona na takvo rješenje ne želi pristati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svaki taj čovjek Baletu je potreban i to za čitavu sezonu, ako je želimo odigrati onako kao što je planirano, a to uključuje i novu turneju po Italiji. Ne pristajem ni na što drugo i spremna sam, ako ne bude tako, raspustiti čitav ansambl'', rekla je za Jutarnji, kad je balet u pitanju, uvijek borbena i strastvena ravnateljica.

Da bi uopće nastavila raditi, Almira Osmanović zato je danas tražila i sastanak s gradonačelnikom Kerumom, jer naposljetku sve to Grad i plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je bila uvjerljiva, jer nakon sastanka Kerum je za HTV izjavio:

“Nema šanse da se nešto dogodi Baletu i sve će biti onako kako kaže gospođa Osmanović. Bez obzira tko bio intendant, njezin će program imati podršku, a novca se, kad postoji volja, uvijek nađe.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201009300960006 arti-201009160047006

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo