JELENA KASTANETI IZDALA NOVI ROMAN: / Prodajnim rekordima pokazala da Hrvati itekako vole čitati

Image
15.12.2020.
15:58
VOYO logo

Autoricu zbirke poezije, romana (Moj) Dnevniče te dviju zbirki kratkih priča ne napušta inspiracija – Jelena Kastaneti početkom prosinca objavila je novi roman naziva Živjeti i time postala jedno od najplodnijih imena mlade generacije domaćih književnika. Na Facebooku i Instagramu okupila je desetke tisuća ljubitelja pisane riječi, a novi spisateljski ostvaraj jednakim će žarom zavoljeti i mlađe i starije generacije, što je pokazao i njezin novi rekord – samo tijekom prvoga vikenda rasprodano je više od 1000 primjeraka, što je za domaće naklade itekako značajna brojka.

Osim što je živi dokaz činjenice da Hrvati itekako vole čitati, roman Živjeti u izdanju Alegría knjige topla je, ali i teška priča o obitelji, prijateljstvu i ljubavi. Nježni poetski izričaj unutar istovremeno snažnoga i pomno strukturiranoga proznog teksta stil ove autorice čini potpuno jedinstvenim. Roman iskreno i sasvim neposredno progovara o djetinjstvu, moći, neimaštini, snovima i gubitku; o mnoštvu prešućenih riječi kad ih je trebalo izgovoriti i o mnoštvu izgovorenih kad je trebalo prešutjeti. O djevojčici koja želi biti nevidljiva i o dječaku koji je oduvijek htio letjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uragan emocija'

"Alex i Lena ulaze u auto. Posvađani su i ne govore si ništa. Kišna je londonska noć, a u mraku ispred njih pojavljuju se samo dva svjetla. Već u idućem trenutku auto se preokreće, a njima čitav život projuri pred očima. Da, ono što dolazi nakon te noći strašno je. Što ako jedno od dvaju srca prestane kucati? Ali ova knjiga ne staje ondje gdje sve završava. Ona nas vodi tamo gdje sve tek počinje. Gdje godinama ranije u elitnoj londonskoj četvrti dadilja jednoj djevojčici prolazi četkom kroz zlatnu kosu, a 450 kilometara sjeverno na livadi iza dviju siromašnih kuća djed jednom dječaku govori o pticama", kaže autorica u svojoj knjizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svakoj stranici ispisan je dio predivne i snažne priče o životu, stoga čitatelje očekuje istinski uragan emocija. Likovi su građeni i iz vrlina i iz mana – a često mane prevladavaju, čineći ih ljudima od krvi i mesa. S Alexom i Lenom zajamčen je smijeh, s njima će biti lako radovati se, ali i iskreno tugovati; oni će čitatelja ponekada ljutiti, ali i podsjećati na sve što i sami jesu. Za sve one koji se prvi put susreću s njezinim pisanjem – mnogi su ulomci dostupni na Facebooku i Instagramu Jelene Kastaneti, a roman Živjeti, kao i njezina ranija djela, za cijeli je svijet dostupan na službenoj stranici kastaneti.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo