Jedan od onih skitnica koje volimo, ma koliko nesposoban za život bio

30.8.2013.
12:26
VOYO logo

U početku je to bila knjiga priča, koja je objavljena pod naslovom Fasung, ali je nakon deset godina temeljito prekrojena, nadopisana i pretvorena u, zapravo, labavo strukturiran roman 'Sandale'. Roman koji nadopunjava i zaokružuje dva Sejranovićeva dosad objavljena romana – Nigdje, niotkuda i Ljepši kraj – tvoreći s njima uznemirujuću proznu trilogiju koja na osebujan sejranovićevski način hvata ''ove prostore'' i ''ovo vrijeme''.

Oslo, Rijeka, Brčko, Australija, Indija samo su neke postaje po kojima skita ''junak'' Sandala. On je jedan od onih književnih skitnica koje volimo, ma koliko bili autodestruktivni i nesposobni za ''normalan'' život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stalno se boreći i sa sobom i sa svijetom koji ga okružuje, hvatajući se pritom za sve što pronađe uz put – alkohol, pornografiju, drogu, trčanje na skijama, zaljubljivanje... – nježan i tužan, borben i malodušan, duhovit i autoironičan i kad govori o najvažnijim stvarima svog i našeg života, Sejranovićev je pripovjedač vjerojatno jedan od najintrigantnijih, najzabavnijih i najbolje ispisanih likova novije hrvatske književnosti.

Bila bi šteta da ga ne upoznate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Autobiografski štih da je sve bilo baš tako kao što piše Sejranović je smiksao s fatalističkim osjećajem svijeta, njegov se lik pretjerano ne uzrujava, odnosno ma koliko bio grogi, ostaje u ringu. I lako ga je zavoljeti'', napisao je Dario Grgić.

U utorak, 3. rujna u 19 sati u v|b|z knjižarsko-galerijskom centru "Fadil Hadžić", Ilica 13, Zagreb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjeluju: Bekim Sejranović, Zoran Ferić i Drago Glamuzina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo