OGLAS

Hrvatski kratkometražni film Belladonna osvojio nagradu u Veneciji!

Image
Foto: Hrvatski audiovizualni centar

Na svečanoj dodjeli nagrada, kojom je u subotu navečer završeno 72.

12.9.2015.
22:03
Hrvatski audiovizualni centar
VOYO logo

'Stvaranje ovoga filma bilo je prekrasno iskustvo, a već samo uvrštavanje u program Mostre bilo je priznanje za sav trud. Kada selekcija kulminira i nagradom, osjećaj je zaista neopisiv. Sada samo želim uživati u ovim lijepim trenucima,' izjavila je Dubravka Turić, cijenjena montažerka brojnih filmskih i televizijskih naslova (Kosac, Mjenjačnica, Svlačionica), koja se u Belladonni prvi puta okušala u filmskoj režiji. Nagradu, koju je posvetila svome ocu, dodjelio joj je peteročlani žiri kojim je predsjedavao redatelj Jonathan Demme (Kad jaganjci utihnu).

Belladonna je kratkometražni film o trima različitim ženama koje se susreću u oftamološkoj klinici gdje, potpuno neočekivano, doživljavaju trenutak bliskosti. Glavne uloge tumače Aleksandra Naumov i Nada Đurevska, a ostale igraju Lana Barić, Dražen Kühn i Anita Matković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belladonna je uvrštena u program Horizonti, natjecateljsku sekciju Mostre posvećenu otkrivanju novih kinematografskih trendova i redateljskih imena, a koja uključuje dugometražne i kratkometražne naslove. U sklopu istoga programa prošle je godine također nagrađen jedan hrvatski film – Takva su pravila Ognjena Sviličića, koji je Emiru Hadžihafizbegoviću donio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo