Fotografija koja je ove godine nagrađena prestižnim Pulitzerom

Dodijeljene su 97. Pulitzerove nagrade, koje se svake godine u SAD-u dodjeljuju u kategorijama novinarstva i književnosti.

16.4.2013.
12:37
VOYO logo

List Sun Sentinel iz Fort Lauderdalea na Floridi nagrađen je za javnu službu, za istraživački tekst dvoje novinara (Sally Kestin i John Maines) koji su analizirali podatke o brzini kojom voze policajci izvan dužnosti. Koristeći podatke s GPS-a i s autocesta, otkrili su da više od 800 policajaca krši propisana ograničenja brzine. Nakon objave serije od triju članaka, neki su policajci završili na disciplinskom postupku, a članci su doveli i do 'pristojnijeg' ponašanja policajaca u prometu.

"Mislim da smo zapravo spasili živote", kazala je Kestin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za istraživačko novinarstvo osvojili su novinari David Barstow i Alejandra Xanic von Bertrab iz The New York Timesa, za priču o tome kako je Wal-Mart koristio mito da bi dominirao na tržištu u Meksiku.

Najbolji fotografi u kategoriji 'prijelomne vijesti' su fotografi Associated Pressa (Rodrigo Abd, Manu Brabo, Narciso Contreras, Khalil Hamra i Muhammed Muheisen), dok je nagradu za najbolju fotografiju osvojio Javier Manzano, freelance fotograf agencije France-Presse. Manzano je uslikao dva sirijska pobunjenika u sirijskom gradu Aleppu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo