FOTO: / Predstava posvećena Luki Ritzu

Praizvedbom predstave Ovo bi mogla biti moja ulica, koja upozorava na pojavu nasilja među mladima, Zagrebačko kazalište mladih otvorilo je novu kazališnu sezonu.

24.10.2010.
22:25
VOYO logo

Autorski projekt redateljsko-dramaturškog dvojca Anice Tomić i Jelene Kovačić prva je predstava koja progovara o maloljetničkom nasilju u Hrvatskoj, a praizvedba je izazvala veliki interes zagrebačke publike, posebno tinejdžera.

Posvećena je tragičnoj pogibiji na ulici premlaćenog zagrebačkog tinejdžera Luke Ritza, ali i ostalih hrvatskih maloljetnika stradalih u uličnom nasilju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnja predstave ipak nije rekonstrukcija nekog konkretnog događaja, već oslikava jedan mogući slučaj nasilja među mladima i okolnosti u kojima se takvo što može dogoditi.

U predstavi sudjeluje glumački ansambl ZKM-a, a s njima je na sceni i Lara Janić, prijateljica Luke Ritza, koja govori prolog i vodi gledatelje kroz priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stvaranju predstave pomogli su roditelji i prijatelji Luke Ritza, čija je smrt 12. lipnja 2008. godine, nakon brutalnog premlaćivanja, digla javnost na noge. Kao i mnogi prije njih, autorice u predstavi otvaraju pitanje zašto nitko nije reagirao i zašto je do tragedije uopće moralo doći.

Premijerom predstave Ovo bi mogla biti moja ulica ZKM je otvorio novu sezonu koja će, kako je najavljeno, biti posvećena 'drugome' i 'drugačijem' i prihvaćanju različitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo