FOTO: / Prava ljudska tijela na 'pladnju'

Jeste li ikada imali priliku vidjeti kako zaista izgleda ljudsko tijelo iznutra? Kako izgledaju organi pušača, a kako sportaša?

24.3.2010.
11:43
VOYO logo

Jedna od najkontroverznijih i najfascinantnijih izložbi svijeta pod nazivom 'Bodies Revealed' stiže 9. travnja u zagrebačke Klovićeve dvore.

Izložba koju je dosad vidjelo 20 milijuna ljudi diljem svijeta prikazuje pomno secirane primjerke ljudskog tijela čime posjetiteljima pruža priliku da prouče ljepotu i složenost svog tijela i organa. 21 ljudsko tijelo i 250 organa koji zorno prikazuju složenost brojnih kosti, mišića, živaca, krvnih žila i organa od kojih se sastoje naša tijela uskoro ćete moći vidjeti u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba za koju je zaslužan dr. Roy Glover sa sveučilišta u Michiganu u našu metropolu dolazi nakon velikog uspjeha u New Yorku, Londonu, Washingtonu, Mexico Cityju, Amsterdamu, Pragu...

On je tijekom 35 godina rada “skupljao” organe i tijela koje je koristio u svojim predavanjima, nakon čega je ljudsko tijelo odlučio podijeliti s ostatkom 'smrtnika'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je reprezentativna i spektakularna, izložba 'Bodies Revealed' ima i snažnu edukacijsku notu.

Hoćete li nakon nje, isto misliti o svom tijelu, provjerite uskoro u Klovićevim dvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo