FOTO: Ovako izgleda kada komadi dođu među knjige

Ako uzmete dvije atraktivne plavuše, talent, kreativno pisanje i stand-up comedy, to ne može proći nezapaženo. Rezultat je promocija knjige Gore ne može, književnog časopisa Sajam taštine i porcije smijeha.

U skučenom prostoru knjižare Vuković & Runjić u koji, po riječima spisateljice Milane Vuković Runjić, stane 15-ak ljudi, naguralo se njih puno više od petnaest, kako bi prisustvovali promociji zbirke šaljivih priča Gore ne može, izvedenih na stand up comedy nastupima, inače prvog takvog žanra u Hrvatskoj, autorice Marijane Perinić.

Našli su se tu brojni uzvanici među kojima su bili i pisac-putopisac Hrvoje Šalković sa svojom dragom, HTV novinarkom Lamijom Alečković, došao je i pustolov Davor Rostuhar, a svojom je pojavom ovu promociju uveličala i hrvatska manekenka Petra Friganović.

Knjiga Gore ne može je nastala na radionici u Centru za kreativno pisanje za koji je zaslužna Sanja Vučković, a koju je vodila spisateljica Milana Vuković Runjić.

Ovom prilikom održala se i promocija drugog i besplatnog broja književnog časopisa Sajam taštine koji uređuje Milana Vuković Runjić, a u kojem su objavljene priče nekih od polaznica radionice Kreativnog pisanja, među kojim je i autorica knjige Gore ne može.

Priča Marijane Perinić započela je 2005. godine kada je prvi put došla na jedan od stand up comedy nastupa. 2007. godine Marijana se i sama popela na stage, a 2010. krenula na radionicu kreativnog pisanja pod dirigentskom palicom Milane Vuković Runjić. ‘Nuspojava’ svega toga zajedno je ova zbirka šaljivih priča sa stand-up comedy nastupa, čija se promocija održala u vrućoj i sparnoj zagrebačkoj noći.

”Talent žena u Centru za kreativno pisanje me zaprepastio u pravom smislu riječi. U meni se probudio nakladnički gen, a prvi plod je knjiga ove seksi plavuše, puna spontane vulgarnosti koja mi je zapela za oko, a moramo priznati da zaista zapinje za oko. Marijana je jedna od mnogih nadarenih žena iz Kluba kreativnih žena”’, rekla je za net.hr druga seksi plavuša – Milana Vuković Runjić.

A drugi broj časopisa Sajam taštine, koji se dijeli besplatno i za koji pišu eminentni intelektualci, između ostalog sadrži i priče drugih polaznica Centra za kreativno pisanje.

Marijana je, kako i priliči jednom ovakvom događanju i Vanity Fair Partyju, održala i stand-up nastup, za vrijeme kojeg je sve prisutne nasmijala do suza. Bilo je govora o penisima, nogometu, vjenčanjima, single ženama…

‘Naravno da me nasmijala. Marijana je genijalka!’, komentirao je Hrvoje Šalković.

Povratak na Net.hr