FOTO: / Noć koja je vratila život u muzeje

Noć koja je dupkom ispunila muzeje i galerije diljem Lijepe naše, pokazala je kako za ''muzejski'' život u Hrvata još uvijek ima nade te svojim programom privukla rekordan broj posjetitelja.

30.1.2010.
15:58
VOYO logo

Šesta Noć muzeja održana je jučer od 18 sati do ponoći u 96 muzeja, galerija i kulturnih institucija u 35 hrvatskoh gradova.

278 tisuća ljudi posjetilo je ovu značajnu kulturnu manifestaciju i dokazalo kako još uvijek ima zainteresiranih za ovakav način zabave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi puta sudjelovao je i zagrebački MSU - Muzej suvremene umjetnosti, a navodno ga je u prvih pola sata posjetilo već oko dvije tisuće ljudi, d abi do kraja noći njegovim prostorom prošetalo 278 170 tisuća ljudi.

arti-201001270493006 U Muzeju grada Zagreba predstavljena je Povijest zagrebačke industrijske baštine, a uz izložbu, posjetitelji su mogli uživati u proijekcijama dokumantaraca iz zagrebačkih tvornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noći se pridružila i Zagrebačka pivovara u sklopu koje su posjetitelji mogli razgledati tvorničke zgrade s kraja 19. stoljeća, dok je u Arheološkom muzeju prvi puta dana na uvid CT snimka zagrebačke mumije.

Uz izložbe i stalni postav, tijekom noći događali su se zanimljivi popratni programi, koncerti, performansi, promocije te prigodna prodaja muzejskih publikacija i suvenira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noći muzeja priključio se i Radio 101 koji je emitirao svoj program uživo ispred HNK-a, ZET koji je osigurao besplatni prijevoz tramvajima i mini autobusima, dok je Udruženje ugostitelja grada Zagreba omogućilo produženo radno vrijeme gostiteljskih objekata koji se nalaze na liniji kretanja posjetitelja zagrebačkih muzeja, a nije izostao ni veliki vatromet u 23 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo