FOTO: / Ljuština oborio s nogu Miju Begović

Predstavom Škola za žene J. B. P. Molierea, u režiji Andrzeja Sadowskog i izvedbi splitskog HNK, u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh počeli su 34. Dani satire.

5.6.2010.
17:20
VOYO logo

U konkurenciji ovogodišnjih "Dana satire", koji će trajati do 19. lipnja, sudjeluje petnaest kazališta, od kojih četiri iz susjednih zemalja, pet iz Zagreba, a šest iz ostalih hrvatskih gradova.

Uz nacionalna kazališta iz Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita i Zadra, na festivalu će sudjelovati i Šibensko kazalište, Teatar 2000/Teatar Exit, "Komedija" i "Kerempuh", a iz inozemstva Beogradsko dramsko pozorište, Srpsko narodno pozorište Novi Sad, kazališna skupina "Beba 021", Narodno pozorište Sarajevo i Slovensko mladinsko gledališče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na programu su čak četiri predstave prema Moliereovim djelima ("Škola za žene", dvije verzije "Građanina plemića" i "Škrtičina"), suvremeni tekstovi o aktualnom stanju ("Proklet bio izdajica svoje domovine", "Falsifikator" i druge) te nekoliko reinterpretacija klasika ("Dobar vojak Švejk", "Ćelava pjevačica", "Kate Kapuralica").

cate-201006050112004 Festival, koji je ove godine posvećeni dubrovačkom piscu Vlahu Stulliju (1768.-1846.), otvorila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, dok se pozdravnim riječima brojnoj publici obratio ravnatelj "Kerempuha" Duško Ljuština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u "Kerempuhu" predstave će igrati u zagrebačkom HNK i u Zagrebačkom kazalištu mladih.

O nagradama "Zlatni smijeh" odlučivat će žiri, u kojemu su Helena Buljan, Željka Turčinović i Aida Bukvić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dodjela nagrada, 19. lipnja, Kazališna družina "Glumci u Zagvozdu" odigrat će izvan konkurencije predstavu Mate Matišića "Cinco i Marinko".

Na svečanom otvorenju pojavile su se brojne face poput Mije Begović i njene kćeri, Maje Lene Lopatny, Pere i Ane Kvrgić, te mnogih drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo