FOTO: / Leona Paraminski u predstavi pokazala grudi

Eurokazova predstava Njarabum, u režiji Anje Maksić-Japundžić, te izvedbi Leone Paraminski i Marka Makovičića, premijerno je izvedena u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

26.3.2010.
10:46
VOYO logo

Kontroverzna predstava koja tematizira problem poremećaja u prehrani kroz odnos dvoje ljubavnika, koje tumače Leona Paraminski i Marko Makovičić, izazvala je brojne ovacije.

Predstava se bavi propitivanjem uzroka iskrivljenog odnosa prema tijelu i hrani, predstavljajući anoreksiju i bulimiju kao bolest perfekcionizma, pokušaj dosezanja nedostižnih ideala (kako tjelesnih, tako i duhovnih) te ispunjavanja vlastitih, iznimno visokih kriterija, a bazirana je na dramskim i pjesničkim predlošcima Radovana Ivšića, kao svojevrsni hommage nedavno preminulom piscu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201003260378004 Ono što će zasigurno ostati u sjećanju kao najpopularniji motiv predstave gole su grudi glumice Ane Kraljević, koja, zbog što vjernijeg scenskog prikaza, nije prezala ni od potpune golotinje. Tako se u jednoj sceni pojavila samo u gaćicama i visokim crvenim čizmama, totalno razgolitivši gornji dio tijela, dok joj je glava bila sakrivena u kuhinjskom elementu.

Pored Leone Paraminski i Marka Makovičića, ostale uloge tumače Petar Cvirn i Ana Kraljević, uz umjetničku podršku scenografa Vitolda Košira, skladatelja Branka Radića, kostimografkinje Mirelle Protege te producentice Ane Ivušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o trećoj ovogodišnjoj koprodukciji u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti.

Predstavu možete pogledati u MSU-ovoj dvorani Gorgona 27. i 28. ožujka, te 13.,14. i 15. travnja u 19.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo