FOTO: / Dubrovačke ljetne igre zatvorene uz poznate face

Spuštanjem festivalske zastave s Orlandova stupa točno u ponoć završene su 61.

26.8.2010.
10:53
VOYO logo

Prije svečanog zatvaranja ispred crkve sv. Vlaha šestero mladih hrvatskih solista održalo je koncert u pratnji Dubrovačkoga simfonijskog orkestra i pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića.

cate-201008260104004 Šestero mladih solista - pijanist Bruno Vlahek, gitarist Srđan Bulat, sopranistica Marija Kuhar-Šoša, udaraljkaš Filip Merčep, violinist Marin Maras i violončelist Luka Šulić izveli su atraktivan program s djelima Liszta, Rodriga, Brahmsa, Donizettija, Brucha, Sejournea, Gounoda, Sarasate i Čajkovskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban gost na koncertu bio je pijanist Denis Kozhukhin, dobitnik prve nagrade na Međunarodnome pijanističkom natjecanju kraljice Elizabete u Bruxellesu ove godine.

Festivalski dramski ansambl posljednji je put pod Minčetom izveo Gogoljeva "Revizora" u režiji Jerneja Lorencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnje 61. dubrovačke ljetne igre okupile su 2000 umjetnika iz 30 zemalja svijeta, a na 14 scenskih prostora izvedeno je 77 programa, i to 28 dramskih, 26 glazbenih, 10 folklornih, dva operna i 11 popratnih.

Na svečanom zatvaranju bili su prisutne mnoge dubrovače face, poput Đele Jusića, i gradonačelnika Andra Vlahušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrtu Radio Dubrovnika upriličena je prigodna svečanost na kojoj su uručene nagrade Orlando koje Hrvatska radio-televizija tradicionalno dodjeljuje za umjetničke domete u ostvarenju programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Za dostignuća u dramskom programu nagradu Orlando dobio je glumac Vili Matula za ulogu upravitelja grada u premijernoj izvedbi Gogoljeva "Revizora" u režiji Jerneja Lorencija 21. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najuspješnije dostignuće u glazbenom programu nagradu je dobio kontratenor Max Emanuel Cenčić za koncert u Kneževu dvoru 13. srpnja sa ansamblom I barocchisti.

Ove godine posebne nagrade Grand Prix Orlando za osobit i trajan doprinos umjetničkom programu Dubrovačkih ljetnih igara dobio je ansambl Zagrebački solisti koji je na Dubrovačkim ljetnim igrama nastupio 94 puta te dramski umjetnik Tonko Lonza koji je od 1953. godine do danas ostvario 20-tak uloga od kojih mnoge spadaju među najznačajnija ostvarena hrvatskog glumišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade je dobitnicima uručio v.d. glavni ravnatelj Hrvatske radio-televizije Josip Popovac

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo